Artistii de talie internationala Teodor Ilincai si Iulia Isaev vor canta in spectacolul „Madama Butterfly”, dedicat sopranei Lucia Stanescu

Sambata, 19 mai, (19.00) pe scena Operei Nationale Bucuresti va avea loc spectacolul aniversar Madama Butterfly (Giacomo Puccini), dedicat sopranei Lucia Stanescu.

In aceeasi seara, iubitorii genului liric vor avea parte si de o surpriza: lansarea volumului intitulat „A fost o viata sau un vis?” (editura Eikon), dedicat Luciei Stanescu, soprana despre care criticul muzical Costin Popa a declarat:

Cariera Luciei Stanescu a fost exemplara. Artista de geniu, vocalista de exceptie cu aplecare catre rolurile veriste, indeosebi pucciniene, a impresionat publicul din tara si strainatate prin daruirea sa, prin conturul profund pe care l-a conferit personajelor. Dedicata teatrului liric pana in cele mai intime fibre ale fiintei sale, a adaugat palmaresului sau impresionant preocupari manageriale si de indrumare a tinerelor talente. In tot ce a realizat a purtat amprenta unui remarcabil om de cultura. La varsta senectutii, cu spirit imaculat, privind demn in urma, Lucia Stanescu a ramas fermecatoare.

Citeste si:  Insulele grecesti V - THASSOS

foto

Invitata speciala a spectacolului Madama Butterfly va fi soprana Iulia Isaev, care va interpreta rolul lui Cio-Cio-San, o frumoasa japoneza care simte o pasiune puternica pentru locotenentul american Pinkerton. Pentru aceasta dragoste ea este repudiata de familie, dar suferintele ei nu se sfarsesc aici (…).

Iulia Isaev este laureata a mai multor concursuri internationale de canto: Loire Atlantique de Nantes (Franta, 1990), George Enescu din Bucuresti (1991) si Madama Butterfly din Barcelona (Spania, 1992).

Rolul locotenentului american Pinkerton va fi interpretat pentru prima oara pe scena ONB de catre Teodor Ilincai, unul dintre cei mai valorosi tineri tenori romani, cu o extraordinara cariera internationala. Debutul sau in afara tarii s-a petrecut in ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul lui MacDuff din „Macbeth” (G. Verdi), iar astazi Teodor Ilincai este un artist aplaudat pe cele mai importante scene ale lumii.

Citeste si:  Profesionalism

Despre rolul lui Pinkerton, tenorul a declarat: Sunt constient ca Pinkerton e un rol nu tocmai fericit din punct de vedere uman si sufar alaturi de Cio-Cio-San, asa cum sufeream la fiecare repetitie inainte de debutul meu cu acest rol la opera din Toulouse, insa e la fel de adevarat ca unii dintre cei mai mari actori si-au construit cariere extraordinare tocmai cu acest tip de roluri.

Debutul meu a fost cu atat mai fericit cu cat am avut-o alaturi pe una dintre cele mai apreciate Butterfly la acest moment din lumea intreaga – soprana chineza Hui He. Este uneori ingrat sa joci acest rol, deseori publicul necunoscator „taxeaza” acest caracter infatuat si vanitos, insa tocmai acest lucru ma ambitioneaza cu atat mai mult sa indeplinesc cerintele deloc simple ale partiturii. Emotii… voi avea cu siguranta, mai ales ca voi fi din nou in fata publicului roman, de care ma leaga atatea si atatea amintiri si spectacole frumoase!

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 6-12 mai

Alaturi de cei doi artisti mentionati, din distributie fac parte artistii si colaboratorii ONB: Sidonia Nica, Cristina Eremia, Ionut Pascu, James Lee, Horia Sandu, Dan Indricau, Mihai Iacob.

Conducerea muzicala va fi asigurata de catre dirijorul Adrian Morar.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.