Artmania si Festivalul Tineretii

Please select a featured image for your post

Anul acesta va avea loc a treia editie a festivalului Artmania desfasurat in Sibiu. Acesta va avea loc intre 18-20 iulie iar organizatorii ne promit numai muzica buna presarata cu multa distractie. Toate concertele se vor desfasura pe datele de 18 si 19 iulie iar ultima zi o sa fie dedicata expozitilor de arta, lansarilor de filme si proiectilor de carte.

Pentru aceasta editie a festivalului capul de afis va fi formatia Nightwish, care a mai participat la doua concerte in Romania. Aceasta a luat nastere in anul 1996, fondatorul formatiei find Tuomas Holopainen, in varsta de 32 de ani. Membrii formatiei sunt: Anette Olzon ( aceasta inlocuind-o pe Tarja Turunen in anul 2005), Emppu Vuorinen, Marco Tapani Hietala si Jukka ‘Julius’ Nevalainen.

In decursul a celor 8 ani de existenta, Nightwish a realizat 6 albume. Formatia a devenit cunoscuta abia dupa ce au prezentat publicului albumele Oceanborn ( 1998 ) si Wishmaster ( 2000 ). Melodiile lor au facut inconjurul lumii find primite cu caldura de toti fani gothic rock.

Citeste si:  Prima statuie a lui Bob Marley din Europa a fost inaugurată în Serbia, lângă graniÅ£a cu România

Primele doua editii ale festivalului din 2006 si 2007 au avut un real succes, la prima editie find prezenti aproximativ 7000 de spectatori si aproximativ 60 de artisti. Editia din 2007 a fost mai pe placul publiculu, find prezenti 10000 de spectatori. La aceste editii au participat artisti ca HIM, Amorphis, Anathema, Tarot, The Gathering, My Dying Bride sau Within Temptation. Organizatorii spera ca anul acesta sa depaseasca numarul de spectatori din 2007.

Un alt festival ce va avea loc in 2008 este Festivalul Tineretii, care ii pune in confruntare pe tinerii artisti din Romania, dar si din strainatate. Acesta se va desfasura intre 11 si 17 august. Festivalul a ajuns la cea de-a patra editie, cele din anii trecuti bucurandu-se de un adevarat succes in randul turistilor prezenti la mare.

Citeste si:  Pasiune pentru diversitate

Tot in cadrul aceluiasi festival va avea loc si primul festival concurs DJ Romania. Inscrierile pentru a putea participa la concursul de DJ au ca taxa de inscriere 600 de RON, iar premile sunt : Locul 1 – 500 euro ; Locul 2 – 300 euro ; Locul 3 – 200 euro.

Sunt doua sectiuni la care eventuali doritori se pot inscrie: Interpretare ( 9-14 ani si 15-21 ani ) si Creatie ( 9-25 ani ). Premiile sunt dupa cum urmeaza:
– Interpretare grupa 9 – 14 ani : Locul 1 1.500 EUR ( scuter ) ; Locul 2 1.000 EUR; Locul 3 500 EUR
– Interpretare grupa 15 – 21 ani Locul 1 2.500 EUR – ( scuter ) Locul 2 1.500 EUR; Locul 3 1.000 EUR
– Sectiunea Creatie 9 – 25 ani Locul 1 3.000 EUR – ( scuter 2400 EUR ) Locul 2 2.000 EUR; Locul 3 1.000 EUR *

Acest festival zic eu este o adevarata posibilitate pentru tinerele talente sa se evidentieze in deja prea incarcata industrie muzicala. Printre tineri normali se pot ascunde adevarate talente, care fara astfel de sanse poate nu ar iesi niciodata la lumina.

Citeste si:  Artistul britanic Sting va concerta la Bucuresti pe 10 februarie 2009

Festivalul Artmania este o buna combinatie intre muzica si activitate culturala. Cele mai multe festivaluri din ziua de azi din Romania se bazeaza exclusiv pe muzica. Lansarile de carte se pot alatura cu succes unei muzici bune, atata timp cat aceasta nu este vulgara.

Multi dintre fanii muzicii probabil si-ar dori sa mearga la ambele evenimente, insa uneori timpul nu este de partea nostra. Daca ar fi sa aleg unul, cel mai probabil l-as alege pe cel ce se desfasoara in Sibiu, deoarece agreez ideea festivalului, de a nu se orienta numai pe muzica, ci si pe lansari de carte si expozitii de arta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.