Autoritatile din Amsterdam se pregatesc „de curatenie” in Cartierul Rosu

Municipalitatea din Amsterdam a anunţat sâmbătă un proiect de reducere la jumătate a numărului cafenelelor în care se poate fuma cannabis, precum şi a stabilimentelor din Cartierul Roşu care au vitrine cu prostituate, pentru a combate infracţionalitatea în creştere, relatează AFP.

„Vrem să transformăm centrul oraÅŸului într-o zonă mai sigură, mai frumoasă”, a spus consiliul municipal.

Olanda, tolerantă faţă de prostituţie şi consumul de droguri uşoare, a adoptat în ultima vreme o atitudine mai dură, interzicând vânzarea ciupercilor halucinogene. Unele oraşe au decretat chiar închiderea cafenelelor în care se pot consuma droguri uşoare.

Citeste si:  "Orfeu ÅŸi Euridice", în regia lui Alexandru Darie, va deschide Festivalul Teatrelor Europene

Municipalitatea din Amsterdam vrea să păstreze doar 240 din cele 482 de stabilimente ce au vitrine cu prostituate, aflate în Cartierul RoÅŸu. „Va exista în continuare spaÅ£iu pentru industria sexului ÅŸi pentru cafenele”, a asigurat ea.

„Ridicarea interzicerii lupanarelor în 2000 a permis guvernului să controleze mai bine sectorul, dar, în ultimii ani, s-a dovedit că trebuie luate măsuri suplimentare pentru contracararea ÅŸi prevenirea abuzurilor”.

Citeste si:  Platita sa ma plimb prin lume

Proiectul prevede închiderea a jumătate dintre localurile de acest gen – baruri cu licenţă specială pentru vânzarea de cannabis – aflate în centru.

Olanda a depenalizat consumul şi posesia a maxim cinci grame de canabis în 1976, dar producerea sa rămâne ilegală.

„Vrem să reducem ÅŸi numărul „smart shop-urilor”, care vând ierburi halucinogene ÅŸi alte droguri uÅŸoare, al saloanelor de masaj, sex shop-urilor, cinematografelor cu filme pornografice, numărul peep show-urilor, al magazinelor de souveniruri, al centrelor telefonice specializate. Sunt prea multe”, potrivit autorităţilor.

Citeste si:  4 aprilie - Ziua Nationala impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica

Această „proliferare” a dus la o creÅŸtere a infracÅ£ionalităţii, iar oficialii sunt îngrijoraÅ£i de problema drogurilor ÅŸi traficului cu femei. ÃŽn plus, unele dintre aceste locuri „servesc drept acoperire pentru spălarea de bani”, spun ei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.