Avanpremieră „Vicky Cristina Barcelona” la festivalul B-EST

Filmul „Vicky Cristina Barcelona”, premiat cu Oscarul pentru rol secundar (Penelope Cruz) ÅŸi Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, va fi prezentat, pentru prima oară în România, luni, în Capitală, la deschiderea festivalul de film independent B-EST, au anunÅ£at organizatorii.

Filmul, regizat de Woody Allen, îi mai are în distribuţie pe Javier Bardem şi Scarlett Johansson. Proiecţia va avea loc la cinematograful Studio, de la ora 19.30. Pelicula va rula în toate cinematografele începând cu 3 aprilie, data premierei oficiale.

Citeste si:  Patinoar in Parcul Kiseleff

Altfel, invitatul de onoare al festivalului B-EST este regizorul polonez Jerzy Skolimowski, unul dintre cei mai importanÅ£i cineaÅŸti contemporani, cunoscut ÅŸi ca pictor, care va participa la vernisajul propriei expoziÅ£ii. Cele 15 tablouri vor putea fi admirate la galeria Artexpo, începând de marÅ£i, ora 12.00. „Skolimowski pictează în armonie absolută cu el însuÅŸi ÅŸi întreg universul său. Picturile sale imense confirmă într-adevăr scopul artei de a exprima valori proprii. Probabil tocmai de aceea sunt atât de impresionat ÅŸi am nevoie de acest tip de artă”, spune veteranul Andrzej Wajda, un alt polonez ocupat atât cu regia, cât ÅŸi cu pictura.

Citeste si:  Reintoarcere la stilul simplu si sofisticat, la gala de decernare a Oscarurilor

Filmele româneÅŸti care vor putea fi vizionate la B-EST sunt documentarul „Podul de flori”, în regia lui Thomas Ciulei, lungmetrajul „Cea mai fericită fată din lume”, realizat de Radu Jude, ÅŸi documentarul „Mămăliga te aÅŸteaptă”, al lui LaurenÅ£iu Dumitru Calciu, programat în cadrul noii secÅ£iuni dedicate filmelor rromano.

Festivalul internaţional de film B-EST, ajuns la cea de-a cincea ediţie, este organizat de Primăria Capitalei şi Centrul Naţional al Cinematografiei. Evenimentul se va încheia pe 30 martie.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te adaptezi in colectiv

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.