fbpx

Aventura culinara printre zodii

Cand vina vorba de zodii, exista intr-adevar modalitati optime pentru a pregati cina, a alege ingredientele, a conserva mancarea si a darui exact acel cadou culinar pe care nativul il asteapta.

Caracteristicile celor 12 zodii ne pot spune multe predispozitiile lor culinare. Zodiile de foc (Berbec, Lau, Sagetator) inclina spre mancaruri picante si fierbinti, cele de pamant (Taur, Fecioara, Capricorn) spre mancaruri consistente, zodiile de aer (Gemeni, Balanata, Varsator) sunt fericite atunci cand se adauga un element interactiv si social in timpul mesei, iar zodiile de apa (Rac, Scorpion, Pesti) merg pe principiul ca modul in care se simt va afecta ceea ce mananca, iar ceea ce mananca va afecta modul in care se simt.

Berbec: „Cu cat mai rosu, cu atat mai bine!”
Le plac mancarurile fierbinti si picante. Puteti opta pentru un gratar in aer liber, dar aveti grija sa-i furnizati Berbecului destule sosuri in care sa-si poata delecta papilele gustative. Adaugati un element competitiv in timpul iesirii la iarba verde si Berbecii vor fi in al noualea cer.

Taur: La prima vedere, natura senzuala a Taurului nu este reprezentata foarte bine de simbol. Taurul este semn de pamant care are nevoie sa se simta saturat din toate punctele de vedere si doar calitatea il va convinge. O friptura de prima mana, preparata aproape de perfectiune, o aranjare estetica si un vin aromat vor merge de minune. Nu uita de desert: ciocolata sau crema de sampanie.

Gemeni: Daca aveti un Geaman invitat la cina, pregatiti-va cu ceva barfa, o trecere in revista a ultimelor noutati si cele mai recente bancuri in circulatie. Daca tot suntem aici, ar fi bine sa mai inviti cateva persoane vorbarete pentru ca, pentru Gemeni, nu e vorba doar de mancare, totul se rezuma la conversatie. In general, nu sunt mofturosi, iar interesele lor sunt atat de variate si curiozitatea atat de usor de starnit incat abia asteapta ocazia sa invete ceva nou. Mancaruri usoare, subiecte interesante de discutie si abilitatea de a pastra fluxul conversatiei sunt ingredientele retetei perfecte pentru Gemeni.

Citeste si:  The Back of my Closet la Friends and Co Bar din Constanta

Rac: Racul este unul dintre cele mai atasate semne cand vine vorba de mancare. Ai toate sansele ca el sa fie un bucatar innascut si va aprecia efortul depus de tine indiferent de ceea ce vei servi. Racul vrea sa se simta special si confortabil si are nevoie de o masa intima alaturi de oameni in care are incredere (familie sau prieteni) pentru a se relaxa.

Leu: Este imposibil sa faci ceva „prea” grandios pentru el. Leul te va lasa sa il „servesti” toata noaptea. Nu se va teme sa cante cateva versuri, sa recite poezii sau sa faca pasi de dans pentru ca Leii se bucura de toate lucrurile inedite si stralucitoare. Asa ca scoate cele mai noi cratite si ai grija sa asezi pe masa tacamurile de argint ale bunicii. Lucrurile care denota bogatie, eleganta, spirit regesc il vor face pe Leu sa toarca.

Fecioara: Te poti baza pe ea sa deosebeasca lucrurile pure de cele impure. Abilitatea ei de a sorta si asimila calitatile diverselor parti ale intregului face din Fecioara un expert in domeniul mancarurilor. Cel mai probabil iti va putea povesti despre originile mancarurile pe care le servesti si despre milioanele de moduri in care o poti prepara pentru a beneficia de cea mai buna valoare nutritiva. Cu cat vei reusi sa preagatesti o masa organica, completa si armonioasa, cu atat Fecioara va fi mai fericita.

Citeste si:  Muzeul virtual al Copilariei - 8 sali panoramate, intr-un tur alaturate - Lansare… sare... are... re... eee...

Balanta: Daca ar trebui sa numesc o zodie innebunita dupa dulciuri, as zice Balanta. Fie ca e vorba de un tiramisu sau o prajitura de casa, niciuna nu va scapa ochiului ager al Balantei. Bineinteles ca vor servi cu placere si felurile principale inainte de a ajunge la desert. Frumusetea, placerea vizuala si calitatea nu sunt de ajuns pentru Balanta. Va fi nevoie si de armonie si echilibru pentru a o multumi. Orice sansa de a relationa este binevenita pentru ea, iar ora mesei este inca o oportunitate pentru Balanta de a impartasi placerile vietii.

Scorpion: Nu este interesat in experiente culinare superficiale asa ca aromele si miresmele trebuie sa fie pe cat de intense, pe atat de complexe. Orice ai face, nu-i dezvalui Scorpionului ingredientul secret pentru ca este exact acel lucru care il va innebuni de placere. Un alt invitat misterios la masa va adauga un element de surpriza pe care Scorpionul il asteapta, de altfel, cu sufletul la gura.

Sagetator: Este semnul calatorului asa ca probabil nu exista vreo bucatarie traditionala sau ingredient rar pe care Sagetatorul sa nu-l fi incercat – sau macar sa nu fi citit despre el. Alege reteta preferata: italiana, greceasca sau mongoleza si fii sigura ca Sagetatorul se va alatura cu entuziasm mesei tale. Permite-i sa aduca orice alt fel de mancare astfel incat sa-l lasi sa impartaseasca din cunostintele lui, din spiritul de aventura si generozitate. Nu fi surprinsa daca va aduce si o sticla de vin cu el.

Citeste si:  Ce informatii trebuie sa contina CV-ul

Capricorn: Capricornul este probabil cel mai traditional si conservator dintre toate semnele cand vine vorba de mancare. Va accepta cordial orice invitatie la o cina formala. Poti transforma acea cina intr-o ocazie de a celebra cea mai recenta reusita a sa. Mare atentie la bauturile alcoolice de pe masa, Capricornii le prefera pe cele fine. In ceea ce priveste ambianta, cu cat decorul semana mai mult cu cel al unui club sau restaurant exclusivist, cu atat mai bine. Asta include: lumina filtrata, pahare de cristal separate pentru vin alb, vin rosu si cogniac, melodii clasice pe fundal si serviciu impecabil (servit din stanga, eliberat prin dreapta).

Varsator: Este fericit atunci cand in decor sunt mai multi oameni. Cunoscut ca fiind imprevizibil, nu te soca daca va veni cu o ora mai devreme, sau mai tarziu si daca aduce cu el cativa prieteni. Cat despre mancare: Varsatorului ii place sa inventeze si sa inoveze asa ca e bine sa pregatesti ingredientele pentru o masa care sa-ti permita combinatii nenumarate in functie de gusturi.

Pesti: Nu prea ai cum sa dai gres daca servesti peste. Pestii, in general, sunt amatori de fructe de mare. De fapt, Pestilor le va placea ceea ce le place si celorlalti de la masa desi ti-au spus saptamana trecuta ca urasc spanacul – sunt uimitor de flexibili. Pentru ca sunt un semn creativ, probabil ca vor trece cot la cot cu tine in bucatarie pentru a incropi si ei ceva. Si mai bine ar fi daca le-ai pune spiritul artistic la munca si le-ai cere idei pentru a-ti remodela bucataria. Vei avea parte de idei inspirate si cochete.

4 Comentarii
  1. DA DA, ASA SUNT EU. VARSATOAREA. SI DACA POT CREA CEVA VEGETARIAN MA SIMT SI MAI BINE. DE CE SA OMORI ANIMALELE NUMAI CA SA ITI UMPLI STOMACUL CU CARNEA LOR.SARACELE DAU DESTULE:LAPTE OUA, ASA CA NU TREBUIE SA COMITEM CRIMA PT O BUCATA DE MANCARE DACA AI UN PIC DE FANTEZIE UN MENIU FARA CARNE POATE FI LA FEL DE BUN SI NUTRITIV CA UNUL CU CARNE, IN PLUS CARNEA SE DIGERA GREU . INOVATIA ESTE RASPUNSUL. FITI INVENTIVE FETELOR .

  2. eu sunt rac i e foarte adevarat k ma simt f f bine cand iau masa in familie, poate imi palce asa mult k si tata e rac si dupa c mancam n place sa mai stam la taclale cam o ora, doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.