Avion, autocar sau masina personala?

Please select a featured image for your post

Desi iarna inca nu ne-a spus adio, multi dintr noi am inceput deja sa ne facem planuri pentru vacanta de vara. Zilele toride la care visam deja de ceva vreme sunt din ce in ce mai aproape si lunile februarie-martie sunt numai bune pentru a ne stabili traseele turistice. Dincolo de problema stabilrii unei destinatii insa, multi dintre noi ne trezim pusi in fata unei dileme, ce fel de mijloc de transport folosim? E de la sine inteles ca fiecare dintre cele disponibile, in speta avionul, autocarul sau masina personala au avantajele si dezavantajele lor, insa cel mai bine e sa ne gandim in primul rand la confortul propriu si sa punem lucrurile in balanta. Desigur, varianta cea mai buna va reiesi de la sine.

Asadar, avionul. A merge cu avionul in vacanta pare ideal pentru cei care aleg sa calatoareasca la distante mari de casa. Mai mult, o vacanta pe o insula exotica ne va obilca practic sa apelam la acest mijloc de transport. Desigur, avionul are avantajele lui, si anume mult discutatul renume de a fi cel mai sigur mijloc de transport, cel putin din punct de vedere statistic, si apoi faptul ca asigura o calatorie rapida si extreme de confortabila. Avand in vedere si mai noua mediatoazare a companiilor low-cost, s-ar parea ca si din punct de vedere financiar avionul e o solutie optima. Ce ne facem insa odata ajunsi la destinatie? Dezavantajele calatoriei cu avionul au de a face asadar cu imposiblitatea de a circula liber si de a opera schimbari de traseu pe masura ce calatorim. Mai mult, cele mai multe companii aeriene ofera bilete destul de avantajoase in regim dus-intors, astfel incat daca decidem sa ne prelungim sau sa ne scurtam vacanta, s-ar putea sa ne fie destul de dificil sa rezolvam formalitatile legate de zbor.

Citeste si:  Horoscopul Lunii Aprilie 2018
Daca optam insa pentru o doua varianta, vom putea din nou sa ne bucuram de cateva avantaje. A merge intr-o excursie organizata cu autocarul ne-ar lua de pe umeri povara traficului si a statului la cozi la check-in. Mai mult, calatoria, chiar daca poate putin mai lunga, ne-ar oferi privelisti de admirat si mai ales conditii foarte bune de transport. De parte celalata a balantei s-ar situa poate dependenta de un traseu bine stabilit si mai ales compania unor peroane cu care nu se stie daca suntem compatibili. Din punct de vedere financiar, autocarul este si el o solutie destul de convenabila intrucat mai toate agentiile pun la dipozitie trasee care eficinetizeaza consumul si in consecinta costurile unei astfel de calatorii.

Citeste si:  Shoppingul ca profesie
In fine, daca alegem sa mergem in vacanta cu masina personala, ne vom bucura cu siguranta de toata intimitatea si libertatea de care avem nevoie. Chiar daca vom fi in continuare nevoiti sa facem rezervari pentru locatia principala in care vom merge, vom putea oricand sa ne oprim pentru a lua o gura de aer proaspat in munti sau sa admiram privelistile locurilor prin care trecem. Mai mult, masina personala nu ne impune neaparat limte de bagaje sau viteza, orar sau cu atat mai putin ce fel de muzica ascultam si ce fel de bancuri spunem pe drum. Dezavantajele insa vin si ele pe masura avantajelor. In primul rand, oboseala. Avand in vedere ca unul sau mai multi dintre excursionisti vor fi nevoiti sa conduca, nu intodeeauna se vor putea bucura de calatoria in sine. Mai mult, o calatorie cu masina personala presupune si a te asigura ca ea e in siguranta, de la detaliile tehnice pana la a rezerva un loc de parcare.

Citeste si:  Iti urasti meseria. Ce e de facut?
Iata asadar numai cateva dintre variante. Oriunde ati pleca in vacanta insa, mijlocul de transport trebuie cu siguranta sa fie unul dintre primele lucruri pe care le hotarati. In caz contrar, s-ar putea fie sa platiti mult mai mult decat face o astfel de calatorie, fie sa asigurati esecul unei excurii asteptate de toti membrii familiei sau ai grupului pe care il insotiti.


5 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.