BALKANIK FESTIVAL isi deschide portile vineri, la Gradina Uranus

BALKANIK, primul festival de muzica si cultura balcanica din Romania, se afla anul acesta la cea de-a treia editie si va avea loc in Gradina Uranus (str. Uranus 144, langa Piata de Flori George Cosbuc), intre 13 si 15 septembrie. Cele trei zile si trei nopti de evenimente ii sunt inchinate Mariei Tanase, luna aceasta implinindu-se 100 de ani de la nasterea ei.

FANFARE CIOCARLIA din Zece Prajini – cea mai rapida fanfara din lume, semneaza coloanele sonore ale filmelor Borat (Larry Charles) si Gegen die wand (Fatih Akin).

ALEXANDER BALANESCU QUARTET – Pornind de la cantecele Mariei Tanase, Alexander Balanescu a creat noi compozitii, in faimosul album Maria T, filtrand spiritul est-european al cantecelor originale, prin experienta lui occidentala.

TARAFUL HAIDUCILOR DIN CLEJANI– au aparut in filmele The Man Who Cried (r. Sally Potter) si Latcho Drom (Tony Gatlif).

KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS, Bulgaria – trupa de muzica etno-electronica din Bulgaria.

Citeste si:  Kylie Minogue premiata de francezi

KAL, Serbia – amestec de muzica balcanica, cu influente de tango, influente turcesti, jamaicane si din Orientul Mijlociu.
Vor mai concerta SHUKAR vs IAGALO, un dialog muzical intre doua tarafuri, in frunte cu Napoleon din Shukar Collective si STEAUA DE MARE.

Spectacol Crispus, The Art of Fire – Trupa Crispus s-a format in anul 2003 si, vreme de zece ani, a reusit sa transforme jocul cu focul intr-o adevarata arta, iar rezultatul il constituie spectacolele in care imbina pirotehnia cu acrobatiile, creand efecte vizuale unice. Au doborat recordul mondial la suflat flacari si au reprezentat Romania in toate colturile lumii.

Pe langa concerte, vor mai avea loc un targ mestesugaresc cu produse originale, expozitii, cafea la nisip, braga, mancare la ceaun, delicatese turcesti si must preparat pe loc, spre deliciul privitorilor. Participantii la festival vor avea ocazia sa participe la o selectie bogata de ateliere – de hamace, linguri de lemn sculptate, olarit, tarot si chiromantie, bratari cu modele traditionale, body painting, cercei cu banuti, etc.

Citeste si:  Intreprinderile individuale

Elevii si studentii primesc 50% reducere la bilete si abonamente, pe baza carnetului de elev/ student, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate din reteaua Eventim. Pretul unui bilet este 50 lei, iar al unui abonament pentru cele 3 zile de evenimente este 130 lei.

PROGRAM:
(atelierele vor avea loc pe tot parcursul zilei)

VINERI:
14:00 – Deschidere targ mestesugaresc
16:00 – 19:30 – DJ set
19:30 – 21:00 – Concert KAL
21:00 – 21:30 – DJ set
21:30 – Concert FANFARA CIOCALIA

SAMBATA:

14:00 – Deschidere targ mestesugaresc
16:00 – 19:30 – DJ set
19:30 – 21:00 – Concert TARAFUL HAIDUCILOR DIN CLEJANI
21:00 – 21:30 – DJ set
21:30 – 23:00 Concert ALEXANDER BALANESCU QUARTET

DUMINICA:

14:00 – Deschidere targ mestesugaresc
16:00 – 19:00 – DJ set
19:00 – 19:45 – Concert SHUKAR VS IAGALO
20:00 – 21:00 – Concert STEAUA DE MARE
21:00 – 21:30 – spectacol joc cu focul CRISPUS, THE ART OF FIRE
21:30 – 23:00 – Concert KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum faci sport

Un eveniment Asociatia Culturala Metropolis, powered by Metropolis Film, sponsor Apa Nova, Ciuc, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, ARCUB, Primariei Sectorului 5, partener Hotel Caro.
Despre Asociatia Culturala Metropolis:
Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele patru editii de pana acum peste 28 000 de persoane si Caravana Metropolis – Cinema in aer liber, care a inregistrat cel mai mare public al unui cinematograf in aer liber din Romania, cu o medie de 1300 de spectatori pe seara.
Pentru voluntariat si inscrieri la targul din cadrul Balkanik Festival – contact@balkanikfestival.ro
Website: http://www.balkanikfestival.ro/
Facebook: http://www.facebook.com/balkanikfestivalro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.