Baile Felix – mai mult decat relaxare

Please select a featured image for your post

Putine sunt locurile in Romania in care te poti simti cu adevarat bine in vacanta. Daca pe litoralul Marii Negre nu prea mai ai loc de tarabe cu suveniruri si mirosul de shaworma, poti alege un alt loc, in fapt al doilea ca numar de locuri de cazare din tara – statiunea Baile Felix.

Situata la cativa kilometri de Oradea, statiunea e una dintre cele mai vechi din tara si e recunoscuta chiar si in straintatate pentru proprietatile terapeutice ale apelor termale din zona. Locul e cu atat mai atractiv cu cat chiar si in urma cu o mie de ani oamenii sis vindecau bolile, evident inca neidentifiacate medical la acea perioada, in aceleasi ape.
Statiunea functioneaza pe toata durata anului, insa evinet ca vara este cel mai potrivit pentru a petrece un sejur aici. Nu numai ca veti putea sa beneificiati de tratamentele mai sus amintite, daca e nevoie, ci veti putea petrece o vacanta linisita, departe de agitatia statiunilor de pe litoral si mai ales departe de isteria aglomeratiilor urbane.

Citeste si:  Rusia
Ceea ce face ca o vacanta in statiunea Baile Felix sa reprezinte o buna alegere sunt si cele cateva obiective turistice care va vor tine ocupati pe toata durata concediului. In primul rand, Strandul cu valuri din Baile 1 Mai, cel mai vechi amplaseament de acest gen din tara si strandul cu apa termala. Apoi, pentru a admira frumusetile naturale nu va fi nevoie decat sa faceti o escala in zona rezervatiei naturale 1 Mai unde lacul cu nuferi va va incanta privirea. Exista aici cateva specii protejate care va vor atrage privirea prin coloritul si frumusetea lor de ansamblu. Apoi, fenomenul carstic de pe Dealul Somleului e un adevarat punct de atractie al locului. Supranumit de catre localnici „Craterul de la Betfia”, avenul are o adancime impresionanta de peste 80 de metri.Desigur, excursie in Baile Felix nu se va opri aici. Pentru cei interesati de religie, si nu numai, cele mai importante obiective din zona sunt bisreicile si manastirile cu o vechime demna de luat in seama. Astfel, capela de la Haieu este o cladire de origine medievala, fosta manastire de la Sanifarm dateaza din secolul al XVIII-lea baroc, Biserica Ortodoxa din Rontau si ce Greco Catolica din Haieu, precum si Biserica de lemn din Brusturi din Baile Felix sunt doar cateva dintre locurile de credinta care pot fi vizitate.

Citeste si:  Ne place fara efort
In fine, o vacanta in statiunea Baile Felix va face ca timpul petrecut impreuna cu familia sau in cuplu sa fie unul cat se poate de placut. Atmosfera si mai ales linistea de care aveti parte aici e poate cel mai de pret cadou de vacanta pe care il puteti primi.

Citeste si:  Un loc de petrecut vacanta – Kusadasi

11 Comentarii
  1. Am fost si eu pe acolo si am ramas cu o inpresie placuta.Totusi e cam scum la strand…plus ca tre sa iei bilet nou de fiecare data cand te duci, chiar daca ai mai fost in acea zi.

  2. abia am venit de la baile felix.Este o staiune frumoasa dar pentru tinerii care cauta distractie nu prea sunt locuri,in afara de strand care este cam scump si terase.Un lucru care m-a impresionat este parcul ala cu nuferi.Este superb.

  3. inca nu am ajuns la baile felix…dar vad ca pana acum spuneti numai lucruri de bine 🙂 deci poate la nul incerca si eu o excursie acolo 🙂

  4. nu am fost dar am lucrat la o agentie de turism si lumea pleca in prostie acolo,dar e ca la campie,iarna este frumos de mers acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.