Baletul Imperial Rus

Please select a featured image for your post

Baletul vine in Bucuresti in luna mai. Celebrul Balet Imperial Rus va sustine un spectacol, ‘Romeo si Julieta’, la Sala Palatului in data de 9 mai 2008 la ora 20:00 . Este pentru a doua oara cand cei 45 de balerini vin si danseaza pe o scena din Romania.

Trupa va fi acompaniata de o orchestra dirijata de marele maestru Valeriy Kristov. Teatrul ‘Novaya Opera’ se va ocupa de organizarea decorurilor pentru a fi exact ca cele din Moscova.
Coregrafia, realizata de Leonid Lavrovskym, este special facuta pentru a fi interpretata de catre Baletul Imperial Rus din Moscova, iar punerea in scena a piesei este rezultatul unei scenografii spectaculoase facuta de doi dintre cei mai buni scenografi rusi contemporani : Evgeny Lysik şi Anna Ipatieva.

May Plisetskaya, presedinte de onoare si consilier general pana in anul 2004, a fost cea care a creat Baletul Imperial Rus in anul 1994. Acum, Gediminas Taranda, care inainte a fost unul dintre cei mai buni solisti al Teatrului Balsoi din Moscova, este director artistic al Baletului.
Trupa are un repertoriu bogat de reprezentatii, dintre care amintim: ‘Lacul lebedelor’, ‘Frumoasa din padurea adormită’, ‘Spărgătorul de nuci’, ‘Romeo şi Julieta’, ‘Giselle’, ‘Carmen’, ‘Don Quijote’, ‘Silfida’, ‘Chopiniana’, ‘Sheherezada’, ‘Dansurile Polovetsiene’, ‘După amiaza unui faun’, ‘Petrushka’, ‘Consacrarea Primăverii’, ‘Bolero’, ‘Dansul fantastic’ şi alte coreografii scurte.

Citeste si:  Angelina Jolie insarcinata?

Puteti gasi bilete pentru acest spectacol chiar la Sala Palatului sau la diferite magazine si site-uri de profil. Biletele au fost puse la vanzare cu preturi intre 80 – 230 RON. Evenimentul este organizat cu ajutorul Asociatiei Culturala Maria Domina impreuna cu Asociatia pentru Viitorul European al Romaniei, sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii si Cultelor.

Citeste si:  Madonna nu si-a programat niciun concert in Bucuresti

Baletul Imperial Rus are in componenta 45 de artisti din cele mai bune scoli de balet din Rusia.Unii dintre ei au fost faimosi datorita Teatrului Balsoi. Dintre ei ii amintim pe: Liudmila Semeniaka, E.Andriyenko, N.Pavlova, Yuri Posokhov ( Baletul din San Francisco), T.Chernobrovkina and D. Zababurin ( Teatrul de Balet Stanislavsky), Patric Dupont ( Marea Opera ), Kumakawa (Covent Garden), M.Kulik, F.Ruzhimatov, L.Kunakova, V. Samodurov ( Teatrul Maryinsky ), A.Ratmansky, J.Aiupov. Acestia sunt instruiti si antrenati constant de unii dintre cei mai buni profesori de balet din lume: A. Bondarenko, E.Vlasova, A. Kudelin, N. Osipian.

Din anul 1994 cand a fost creat si pana in prezent, Baletul Imperial Rus a avut numeroase prestatii spectaculoase internationale in Japonia, Franta, Spania, Portugalia, Italia, Lituania, Israel si altele.

Citeste si:  Cinema in aer liber – Intre 24 si 29 iulie, Caravana Metropolis poposeste in centrul Bucurestiului!

Desi nu sunt mare fan al baletului pot spune ca dupa cateva cercetari pe internet si dupa cateva poze si filmulete vizionate in care am putut observa maretia prestatiei Baletului Imperial Rus pot spune ca mi-a placut tot ce am vazut la ei. Nu am fost niciodata la un spectacol de balet, asa ca o sa vreau sa incep cu ceva ce sunt aproape sigur ca o sa-mi placa foarte mult.

Unii considera aceasta trupa ca fiind cea mai buna trupa de balet din lume din totdeauna. Daca sunteti curiosi sa aflati daca acesta este adevarul va invit sa faci un drup pana la Sala Palatului pe data de 9 mai si sa va convingeti singuri!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.