Barbados sau Mica Anglie

Please select a featured image for your post

Barbados e un stat insular independent situat intre Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic, ce face parte din Antilele Mici. Cele mai apropiate insule de Barbados sunt Sf. Lucia, Sf. Vincent si Grenadinele in vest, Trinidad si Tobago in sud si Granada in sud-vest. Insula e cea mai estica din Marea Caraibe si tarmurile sale se intind pe aproape 100 de km de nisipuri albe si fine.
Altitudinea acesteia e destul de mica, avand cateva regiuni mai ridicate in interioar iar compozitia sa organica este in cea mai mare parte din corali de calcar. Climatul insulei este unul moderat cu doua sezoane, unul uscat si unul ploios. Sezonul uscat dureaza intre lunile decembrie si mai iar cel ploios intre iunie si noiembrie. Cunoscuta si ca Mica Anglie, insula pastreaza si acum multe dintre obiceiurile englezesti, precum criketul si ceaiul de dupa amiaza, iar multe zone si strazi au denumire ca in UK.
Barbados este locul unde aristocratii englezi isi petreceau iernile, influenta acestora regasindu-se in hotelurile elegante, in resorturi si in restaurantele unde se pot gasi diferite gustari rafinate.
Citeste si:  Concert Metallica la Bucuresti
Principalele atractii turistice ale insulei sunt plajele intinse cu nisip alb si roz, cultura traditionala din Indiile de vest iar in cazul unei expeditii prin insula pot fi vazute locuri vechi coloniale, pesteri, stanci si vai cu vegetatie luxurianta.
Pe coasta Atlanticului se afla plaja Bathsheba, Gradina Botanica Andromeda, Parcul National Farley Hill, Rezervatia Salbatica Barbados si Pestera lui Harrison. Gradina Botanica Andromeda, e situata pe o stanca cu vedere spre orasul Bathsheba si detine orhidee, flori de hibiscus, begonii, palmieri si uneori broaste, pasari colibri sau maimute. Pestera lui Harrison, poate fi vizitata prin intermediul unui tramvai electric. Aici pot fi vazute cascade, izvoare, stalactite si stalacmite, Camera Rotunda si Piscina Cascadei.
Plantatia Francia, e situata pe un deal, cu vedere spre valea St. George. Aceasta reprezinta o imbinare de influente indiene si europene, unde pot fi vazute cateva camere, gravuri vechi si o harta a Indiilor de Vest din 1522.
Citeste si:  Shopping la Istanbul
Cele mai importante monumente din Barbados sunt: fortul St. Anne, Catedrala St. Michael ce dateaza din sec XVIII, Palamentul si statuia amiralului Nelson.
Cele mai populare activitati desfasurate pe insula sunt sporturile de apa precum surful si snorkeling. Viata de noapte este trepidanta, restaurante cu muzica, cafenele si cluburi intalnindu-se la fiecare pas. Capitala insulei se afla la Bridgetown, un centru agitat al comertului si a activitatilor portuare, fiind foarte cautat datorita dutty-free-urilor ce pot fi gasite la terminalele de pasageri din port. Orasul e situat pe malul golfului Carlisle din sud-vestul insulei Barbados, la gura raului Constitution.
Acesta a fost intemeiat sub numele de Indian Bridge, iar in 1855 devine un centru activ al insulei, iar o data cu independenta Barbadosului devine Bridgetown si capitala insulei. Principalele obiective turistice ale capitalei sunt: Piata Eroilor Nationali, numita in trecut Piata Trafalguare, Muzeul Barbados, ce se afla intr-o inchisoare britanica din sec XIX si detine colectii din istoria insulei, cultura amerindiana si africana, cea mai veche sinagoga din emisfera vestica, casa unde a locuit si biserica unde se ruga fostul presedinte al Americii, George Washington, pe perioada sederii sale aici.
De asemenea aici se afla unul dintre sediile a University of the West Indies, un institut de cercetare a mediului tropical si doua biblioteci.
Citeste si:  Fizz vrea si el in politica. Daca nu el, atunci cine?
Saint Peter reprezinta una din cele 11 parohii ale Barbadosului, numita dupa numele apostolului Sf. Petru si e singura parohie ce se intinde atat pe coasta de est cat si pe cea de vest.Aceasta are plaje frumoase, dealuri si terase acoperite cu trestie de zahar. Atractiile turistice ale parohiei sunt: Parcul National Farlet Hill, ce reprezinta ruinele unui conac in stil goergian construit de Sir Graham Briggs, Manastirea Sf. Nicolae, una din cele trei conace originale iacobine din emisfera vestica, Portul St. Charles si Almond Beach Village.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.