Barbierul din Sevilla si Lohengrin, spectacole de neratat la sfarsit de saptamana pe scena ONB

Vineri, 16 noiembrie (19.00) pe scena Operei Nationale Bucuresti, iubitorii genului liric se pot bucura de una dintre cele mai indragite opere din toate timpurile – “Il Barbiere di Siviglia” (“Barbierul din Sevilla”) de Gioacchino Rossini.

Nicio fata din Sevilla nu se marita fara ajutorul iscusitului barbier Figaro! El patrunde in toate casele, sub diverse pretexte si strecoara bilete de amor care, altfel, n-ar ajunge la destinatar. In opera “Barbierul din Sevilla” el are misiunea de a-l ajuta pe Contele Almaviva sa patrunda in casa in care locuieste frumoasa Rosina, pazita de un tutore tiran care vrea s-o ia in casatorie. Ramane de urmarit cum va decurge planul pus la cale de cei doi!

Barbierul din Sevilla, in noi interpretari pe scena ONB

Tanarul tenor Augustin Hotea, care va debuta in rolul Almaviva, este student la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de Interpretare, sectia canto, clasa prof. univ. Mariana Colpos. Pana in prezent, solistul a obtinut Premiul II la Concursul International de Canto “Maestrii Artei Lirice”, editia a IV-a, Bursa „Rotary” de Excelenta (in 2008 si 2009) si premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica Bucuresti. Repertoriul tenorului contine roluri ca: Filipeto din “I quatro rusteghi” (Ermanno Wolf – Ferrari), Nemorino din „L’Elisir d’amore” (Gaetano Donizetti), Rodolfo din “La Bohème” (Giacomo Puccini), Ducele de Mantua din “Rigoletto” (Giuseppe Verdi) etc.

Citeste si:  Mi-a cazut cu tronc colegul de serviciu!

Absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, clasa prof. univ. dr. Eleonora Enachescu, baritonul Serban Vasile va debuta in rolul Figaro. Laureat al competitiilor: Concursul International de Canto de la Spoleto (Italia, 2008), Maestrii Artei Lirice „Arta Florescu” (Bucuresti, 2010), Salice d’Oro (Italia, 2010, tanarul solist a debutat in rolul Marcello din „La Bohème“ (Giacomo Puccini) la Opera din Burgas (Bulgaria) in 2009. In 2011, Serban Vasile a reprezentat Romania la concursul BBC Cardiff „Singer of the World“. Din repertoriul artistului fac parte rolurile : Dandini din “La Cenerentola” (Gioacchino Rossini), Almaviva din “Le Nozze di Figaro” (W.A. Mozart), Nabucco din “Nabucco” (G. Verdi), etc.

Citeste si:  OST FEST: 2 scene, 62 de ore de muzica nonstop si peste 30 de trupe!

Bursier al Studioului de opera al Operei din Budapesta, basul Marius Bolos va debuta in rolul Don Basilio. Intre anii 2004-2009 solistul a participat la cursuri de maiestrie sustinute de basul Ionel Pantea, soprana Nelly Miricioiu, mezzosoprana Viorica Cortez, soprana Mariana Nicolesco, soprana Leontina Vaduva. Marius Bolos este colaborator permanent al Operei Nationale Bucuresti din 2006, an in care a debutat pe scena teatrului in rolul Monterone din “Rigoletto” (G. Verdi). Din repertoriul artistului fac parte rolurile: Comandorul din “Don Giovanni” (W.A.Mozart); Sparafucile din opera “Rigoletto”, Gremin din “Evgheni Oneghin” (P. I. Ceaikovski), etc.

Din distributia spectacolului fac parte solistii si colaboratorii ONB: Mihnea Lamatic, Maria Jinga, Adrian Strezea (debut in rolul Fiorello), Ana Maria Comsa, Ionut Gavrila.

Reprezentatia se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Ciprian Teodorascu.

Citeste si:  Bucharest Masters of Jazz Festival

Sambata, 17 noiembrie (18.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera reintalnirea cu un titlu de exceptie, opera “Lohengrin” de Richard Wagner, o poveste despre credinta, incredere si devotament.

Invitatul special al acestui eveniment este tenorul Kiss B. Atilla, care va interpreta rolul titular.
Solist al Operei Nationale din Budapesta, Kiss B. Atilla a cantat in teatre lirice din intreaga lume, in orase precum: Tokio, Toronto, Monte Carlo, Barcelona, Berlin, Berna, Marsilia, Paris, Viena, Amsterdam. Tenorul a absolvit in anul 1996 Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, completandu-si apoi studiile la Conservatorul din Luxemburg, sub indrumarea profesorului Ionel Pantea. Intre anii 1993 si 1999 a fost solist vocal al Operei Maghiare din Cluj-Napoca.

Din distributia spectacolului fac parte solisti si colaboratori ai ONB: Horia Sandu, Dorina Chesei, Valentin Vasiliu, Madeleine Pascu, Vasile Chisiu, Robert Sandu.
Reprezentatia se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Cristian Mandeal.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.