Benicio Del Toro, premiat de cubanezi dupa ce l-a interpretat pe ‘Che’ Guevara

Actorul portorican Benicio Del Toro a fost distins de Uniunea Naţională a Scriitorilor şi Artiştilor din Cuba cu un premiu destinat artiştilor internaţionali, în cadrul unei ceremonii restrânse găzduită de capitala Havana, a anunţat presa americană.

ÃŽn 2008, Del Toro a fost distribuit în rolul lui Ernesto ‘Che’ Guevara din filmul biografic realizat de Steven Soderbergh în 2008, care prezintă viaÅ£a conducătorului luptei de gherilă implicat ÅŸi în revoluÅ£ia cubaneză.

Citeste si:  Din 10 septembrie se pun in vanzare abonamente pentru stagiunea 2012-2013 a Operei Nationale Bucuresti!

„Este o onoare să câştig acest premiu. Mă simt neînsemnat, dar ÅŸi mândru în acelaÅŸi timp”, a declarat artistul, în momentul primirii distincÅ£iei.

La ceremonia de premiere au asistat, printre alţii, actorii americani Bill Murray, Robert Duvall şi James Caan, care, potrivit unor reprezentanţi ai oficialilor cubanezi, se află în Cuba pentru un proiect de cercetare.

Citeste si:  Castigatorii celei de-a XI-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul

În trecut, şi alte vedete de la Hollywood, ca Robert Redford, Arnold Schwarzenegger şi regizorul Steven Spielberg au vizitat Cuba, însă relaţiile culturale s-au diluat foarte mult din cauza restricţiilor impuse de fostul preşedinte american George Bush. La începutul acestui an, însă, actualul lider de la Casa Albă, Barrack Obama, a propus reluarea legăturilor cu statul cubanez, care au avut de suferit încă din 1959, când revoluţia l-a adus la putere pe Fidel Castro.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 7-13 iulie

Foto: Agerpres.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.