Biserica Scientologică va fi judecată în FranÅ£a pentru „escrocherie în bandă organizată”

Biserica Scientologică ca fi judecată de un tribunal francez pentru „escrocherie în bandă organizată”, a informat luni o sursă la curent cu acest dosar, relatează AFP.

Judecătorul Jean-Christophe Hullin a semnat luni o ordonanţă care trimite în justiÅ£ie AsociaÅ£ia spirituală a Bisericii Scientologice (ASES – Celebrity centre), principala structură a asociaÅ£iei în FranÅ£a ÅŸi societatea anonimă SEL, librăria sa, „pentru escrocherie în bandă organizată”.

Citeste si:  Anglia, Tara Saxonilor

Condamnarea Bisericii Scientologice ar putea duce la dizolvarea celor două structuri.

Şapte membri ai Bisericii, printre care Alain Rosenberg, directorul general al Celebrity centre, sunt, de asemenea, daţi în judecată.

Fondată în 1954 în Statele Unite de Ron Hubbard (1911-1986), un autor de literatură SF, Biserica Scientologică revendică milioane de membri ÅŸi 6.000 de „biserici” în 159 de ţări, dintre care mii de membri în FranÅ£a.

Citeste si:  Profita de ceea ce ai pentru a obtine un nou job

ÃŽn FranÅ£a, autorităţile îi reproÅŸează practici de „destabilizare mintală” ÅŸi, în 1995, prima asociaÅ£ie franceză a Bisericii Scientologice a fost lichidată pentru că nu ÅŸi-a plătit impozitele la Fisc, care îi refuză statutul de Biserică.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.