Boogie la Premiile Academiei Europene de Film

Pelicula „Boogie”, în regia lui Radu Muntean, a fost aleasă să facă parte din cele 20 de filme ce vor candida la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarurilor în Europa, care se vor decerna pe 6 decembrie, anunţă casa de producÅ£ie MultiMedia Est.

Ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Europene va avea loc în 6 decembrie, la Copenhaga.

Filmele au fost alese de membri instituţiei European Film Awards (EFA) şi de critici de film, pe baza propunerilor făcute de instituţiile de film europene, festivaluri, presă, membri EFA din ţările participante şi de profesionişti din domeniul cinematografiei.

Citeste si:  Horoscopul lunii iunie

Nominalizările finale vor fi făcute în urma votului celor 1650 de membri ai EFA, la categoriile de film european, regizor, actor, actriţă, scenarist şi director de imagine.

„Scopul decernării acestor premii este de a celebra diversitatea şi calitatea cinematografului european, de a aduce noi spectatori la filmele produse aici şi de a atrage atenţia asupra talentelor care continuă să apară în Europa,” spun organizatorii EFA.

„Boogie” a avut premiera mondială la Cannes, în cadrul secÅ£iunii Quinzaine des Realisateurs, apoi a fost prezent la cel de-al doilea festival de clasă A, Karlovy Vary, la Palic (Serbia), unde a primit Premiul Special al Juriului, la TIFF, Munchen, Ierusalim, Anonimul (Sf. Gheorghe), unde a obÅ£inut Premiul pentru cea mai bună regie, Sarajevo (Bosnia ÅŸi Hetzegovina), Melbourne (Australia), iar în viitorul apropiat la VarÅŸovia (Polonia), Motovun (CroaÅ£ia), Namur (Belgia).

Citeste si:  Beatles N Jazz cu Adrian Nour pe 19 septembrie la Hard Rock Café

Plecat cu soţia, Smaranda (Anamaria Marinca) şi Adrian (Vlad Muntean), copilul lor de 4 ani, la mare in minivacanţa legală de 1 mai, Bogdan Ciocăzanu (Dragoş Bucur) se întâlneşte întâmplător cu cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Brănescu) şi Iordache (Adrian Văncică), la data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinereţe. E o întilnire cu vremurile bune, atunci când viaţa era frumoasă şi fără responsabilităţi. Acum însă lucrurile s-au schimbat, diferenţele dintre ei s-au mărit, iar prietenia nu mai poate fi o relaţie care se bazează doar pe gusturi comune la femei, băutură şi echipe de fotbal.

Citeste si:  Piramida de la Chichen Itza

O co-producÅ£ie MultiMedia Est ÅŸi Antena 1 ÅŸi susÅ£inut de Centrul NaÅ£ional al Cinematografiei, „Boogie” este scris de Radu Muntean, Alex Baciu ÅŸi Răzvan Rădulescu ÅŸi este reprezentat pe plan internaÅ£ional de Maximum Film Intl. Filmul va intra în circuitul cinematografelor din Å£ară în septembrie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.