Bookfest 2008

Please select a featured image for your post

Intre 4 si 8 iunie 2008 in pavilioanele 14-18 de la Romexpo, avand o suprafata totala de 14.000 de mp. Editia trecuta a avut loc doar in pavilionul central. Organizatorii acestui eveniment sunt cei de la Asociatia Editorilor Romani, care doresc sa aiba o colaborare cu alte societati de editori, si cel mai important cu Ministerul Culturii.

Anul trecut, intrarea la acest eveniment a fost libera, insa anul acesta organizatorii se gandesc sa introduca bilete pentru intrarea la targ, iar unul dintre pavilioanele care vor fi disponibile organizatorilor va fi folosit exclusiv pentru evenimente si dezbateri.

Acest festival de carte va putea constitui un prilej pentru toti cei ce vor vizita Romexpo in aceea perioada sa cunoasca unii dintre cei mai mari scriitori romani si straini. Organizatorii spera ca printre scriitori straini care vor participa la eveniment sa se numere si Orhan Pamuk, care in anul 2006 a castigat premiul Nobel pentru literatura.

Cei care organizeaza Bookfest nu ii uita nici pe cei mici, care vor avea pregatit un spatiu special in care spiridusii si zanele vor devenii tovarasii de joaca ai copiilor. Aproape toti editorii care vor participa la acest targ au pregatite pentru vizitatori tot felul de tombole si concursuri. De asemenea in schimbul biletului de intrare ei vor oferi o reducere de 5 RON la cumpararea unei carti.

Citeste si:  Adio, Vintila Corbul!

Membrii A.E.R ( Asociatia Editoriilor Romani ) sunt cei care au propus si initiat proiectul numit Bookfest. Ei doresc prin acest targ sa ofere un mediu in care atat editorii cat si cititorii sa poata promova cultura, cu ajutorul cartilor. Prima editie Bookfest a avut loc in anul 2006, dupa ce Asociatia a supus la vot in 2005 daca acest eveniment ar trebui sa aiba loc si sa fie organizat de ei. In 2006 Bookfest a avut un succes neasteptat, find prezenti 215 editori si difuzori de carte si aproximativ 70.000 de vizitatori.

A doua editie a avut un succes la fel de rasunator ca prima, transformand acest targ intr-un eveniment anual. Datorita spatiilor amenajate eficient, dupa standarde occidentale inalte, organizatorii acestui eveniment au reusit sa faca din el o adevarate sarbatoare a cartii cum si-au si propus initial, la demarare acestui proiect.

Citeste si:  De ce facem miscare?

A.E.R considera ca au oferit iubitorilor de carte un prilej sa intre intr-o lume a cartii o data pe an, iar editorilor si distribuitorilor de carte o sansa ca noile lor aparitii sa fie descoperite mai usor de amatorii cititului.

In 1991 a fost fondata Asociatia Editoriilor Romani ( A.E.R ) pentru a promova interesele membrilor sai si a-i ajuta cu probleme care pot aparea in sectorul editorial romanesc. Este considerata cea mai mare asociatie de carte din Romania, avand 71 de membri la ora actuala.

Membrii asociatiei apara interesele industriei de carte din Romania, dorind ca interesul oamenilor pentru lectura sa nu dispara, in favoarea altor domenii mai atragatoare pentru tineret, cum ar fi internetul.

A.E.R are o foarte mare experienta in cercetarile privind profilul psihografic al non-cititorilor. Standurile Romaniei de la Targul de carte din Frankfurt si de la Salonul Cartii de la Paris in 2005 au fost organizate cu succes de aceiasi organizatie care ofera romanilor targul Bookfest.

Citeste si:  Mituri despre alegerea carierei

Daca nu sunteti convinsi daca sa participati sau nu la targul de carte, puteti gasi mai multe detalii despre aceste pa site-ul organizatoriilor: http://www.bookfest.ro . Personalitatile care vor fi prezente la aceasta editie Bookfest sunt: Eugen Simion, Călin Cocora, Matei Vişniec, Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Mihai Şora, Andrei Cornea, Daniel Cristea Enache, Dan C. Mihăilescu, Andrei Pleşu, Magdalena Boiangiu, Mircea Martin, Augustin Buzura, Ion Cristoiu, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Carmen Trandafir, Mihaela Rădulescu, Neagu Djuvara, Teodor Baconski, Robert Turcescu, Florian Pittiş, Andrei Gheorghe, Ion T. Morar, Eugen Istodor, Cristian Preda, Vladimir Tismaneanu, Armand Gos, Adrian Majuru, Radu Paraschivescu, Marian Ralea, Marcel Iureş, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Mihai Tatulici.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.