Brangelina din nou pe ecrane

Please select a featured image for your post

Cat a trecut oare de cand nu am mai auzit altceva despre Angelina Jolie si Brad Pitt, asa numitul cuplu Brangelina, inafara de numarul record de copii (6) pe care au reusit sa ii aiba in cei doar aproape patru ani de cand sunt impreuna? Iata ca momentul mult asteptat se apropie, si desi admiratorii Angelinei si admiratoarele lui Brad nu vor putea sa se intaleasca totusi in aceeasi sala de cinematograf cum s-a intamplat in cazul peliculei Mr. and Mrs. Smith (2005). Angelina Jolie si Brad Pitt revin pe ecrane in aceasta toamna cu doua filme deosebite, fiecare anuntand-se ca fiind competitoare viabile atat in box office cat si la premiile Oscar. Burn After Reading, este noul film in care joaca Brad Pitt alaturi de alte nume arhicunoscute ale marelui ecran precum John Malkivch sau George Clooney, in regia fratilor Cohen, proaspat premiati pentru sper-productia No Country for Old Me. Filmul a fost lansat deja in cinematografe pe 12 septembrie in Statele Unite, dupa ce cinefilii l-au putut viziona pentru prima data la Festivalul de film de la Venetia, in luna august a acestui an.
Filmul este o comedie neagra, a carei actiune se invarte in jurul unor memorii scrise de un fost agent CIA si salvate pe suport electronic, care cad in mainile cele mai nepotrivite provocand controverse si situatii neasteptate, de la confuzie, santaj pana la crima. Burn After Reading a fost filmat aproape in intregime la New York, motivatia pentru locatia aleasa tinand in primul rand de concordanta cu actiunea filmului, dar si de preferintele strict personale ale regizorilor.
Citeste si:  Primul Festival National de Parenting din Romania: 26-28 septembrie
Astfel, Joel and Ethan Coen au preferat New York-ul si Wahingtonul pentru a fi aproape de familii si a-si regasi astfel inspiratia in fiecare zi. Dupa doar cateva zile de la lansare, filmul a primit in majoritate recenzii pozitive, fiind apreciat mai ales pentru felul in care valorifica mijloacele satirei. De fapt, unul dintre scopurile declarate ale producatorilor a fost acela de a demonstra, o data in plus, prin Burn After Reading, tipologia idiotului in filmografia amreicana. Brad Pitt nu putea face exceptie si joaca un astfel de rol, cel al lui Chad Feldheimer.
Citeste si:  New York
De partea cealalta, Angelina Jolie isi va face aparitia pe 31 octombrie intr-o pelicula care a impresionat publicul specializat de la Festvalul de la Cannes din acest an, fiind un candidat destul de serios la Palm D’Or. Changeling se afla la polul opus al comediei anterior mentionate, fiind o drama sensibila a unei femei care isi asteapta fiul rapit si care devine sceptica atunci cand acesta se intoarce. Productia are la baza un fapt real, o poveste devenita celebra in anii 1920 in Los Angeles si in Statele Unite, ce combina sensibilitatea materna cu spiritul pragmatic al femeii care se simte inselata de sistemul de stat. De fapt, Chageling pare a fi o poveste care nu mai ofera o imagine idilica a anilor inceputului de secol 20 si mai degraba un tablou sumbru al coruptiei si al neglijentei. Pe langa Angelina Jolie in rolul principal, il regasim din nou pe John Malkovich precum si pe Clint Eastwood ca regizor si compozitor al coloanei sonore.
Citeste si:  Trenul dragostei circula in Germania
In aceasta toamna vom avea parte asadar de o revenire in forta a celui mai faimos cuplu de la Hollywood. Fiecare intr-un alt gen de film, Brad si Angelina promit sa ofere publicului care i-a asteptat atata vreme momente de neuitat in fata marilor ecrane. Atat Burn After Reading cat si Changeling vor bate cu siguranta recordurile de box office din ultima vreme, atat in Statele Unite cat si pe restul globului. In Romania, filmul cu Brad Pitt va avea premiera oficiala pe 3 octombrie 2008, in vreme ce Angelina Jolie ne va „vizita” cel mai probabil in primavara anului viitor.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.