Brasovul va gazdui primul festival Fringe din Romania

Watumi Festival&Fringe, primului festival care introduce noţiunea de Fringe în România, va avea loc între 22 şi 26 iulie la Braşov, unde artişti din diverse domenii(actori, cântăreţi, artişti plastici sau fotografi) vor avea posibilitatea să se exprime liber în locuri mai puţin convenţionale.

Festivalul este organizat de Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor, cu sprijinul autorităţilor locale, şi se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. Watumi Festival & Fringe se adresează unei largi categorii de public şi răspunde cererii în creştere de artă neconvenţională, pentru un public tânăr şi cultivat, dar se adresează şi publicului matur sau consumatorului tradiţional de artă.

Citeste si:  Alegerea celei mai bune slujbe

La Braşov vor fi prezentate spectacole de teatru, concerte de muzică live, expoziţii de artă plastică sau fotografie. Braşovenii vor putea vedea peste 30 de spectacole de teatru, printre care şi multipremiatul spectacol „Doodri Doodri” al companiei Changpa, din Coreea de Sud.

Din Turcia, vor veni la BraÅŸov artiÅŸtii Teatrului Antalya Bolge, cu spectacolul „Jurnalul unui nebun”. Cele mai multe înscrieri au venit, însă, de la trupe de teatru din Å£ară, printre care „AL NostruM“, cu spectacolele „Teatru Sport” ÅŸi „OM.ON.OFF.”, „Compania Dell’Arte“, cu spectacolul „Alice”. Vor fi mai fi prezentate spectacolul „3 NopÅ£i cu Madox” de Matei ViÅŸniec, dar ÅŸi spectacole de improvizaÅ£ie cu trupa „Improvisneyland“.

Citeste si:  Rochii de mireasa de pe vremuri

În toate cele cinci zile de festival vor putea fi ascultate concertele a peste 30 de trupe care s-au înscris deja la festival. Printre acestea se numără: Şuie Paparude, Aria Urbană, The Amsterdams, Blazzaj, Pixels, Mes Quins, Tep Zepi, Rain District, Van Cramp, The Others, La Familia Rustika, Astorpia Tango Quintet.

Majoritatea manifestărilor din festival vor avea loc în stradă, dar vor fi şi evenimente care se vor desfăşura în interior. Pe străzile Braşovului îşi vor expune şi vinde lucrările numeroşi artişti, iar expoziţiile şi proiecţiile de filme se vor ţine lanţ. Nici copiii nu au fost uitaţi de organizatori, pentru ei fiind organizate spectacole de teatru de păpuşi, dar şi ateliere menite a le dezvolta micuţilor creativitatea şi imaginaţia.

Citeste si:  O, tara sfanta, plina de turisti!

Conceptul de Fringe s-a născut în 1947, în Scoţia, la Edinburgh, când opt trupe de actori au performat, fără să fi fost invitate, la primul Festival Internaţional Edinburgh. Atunci s-a născut conceptul de festival Fringe, adica un festival deschis, care permite oricărui artist să se exprime.

Foto: Agerpres.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.