Bruxelles, mai mult decat o capitala europeana

Please select a featured image for your post

Bruxelles nu este doar capitala Belgiei, ci si unul dintre cele mai importante centre economice si politice ale Europei. Zi de zi orasul adaposteste vizitatori din toate colturile lumii, punandu-i astfel eticheta unui oras prestigios si multicultural. Grand Place reprezinta inima orasului Bruxelles, dar totodata si unul din locurile „must see” pentru turisti. Remarcata pentru arhitectura baroc a cladirilor ce o inconjoara, piata pastreaza si azi functia ce o avea in trecut si anume aceea de a adaposti diverse bresle de mestesugari. Pe durata intregului an, Grand Place este vizitata de turisti care admira frumusetea cladirilor sau care doar savureaza o bere belgiana la una din terasele din apropiere. Concerte sau musicaluri sunt organizate pe perioada anului, desi unele dintre cele mai importante evenimente ce au loc aici sunt Ommegang si o data la doi ani, in August carpeta de flori formata din begonii ce reprezinta o adevarata atractie pentru turisti.
In afara de Grand Place, poti vizita Primaria, Casa Regelui sau Muzeul Berarilor Belgieni. Si cum fiecare oras are propriile ei simboluri, nici Bruxelles nu se lasa mai prejos, caracteristice fiind Manneken Pis, o statuie din bronz de 65 de centimetri inaltime si celebrul Atomium, construit de Andre Waterkeyn, cu ocazia Expozitiei Mondiale din 1958.Simboluri pot fi considerati si amuzantii „Tim & Struppi”, „Lucky Luke” & Co, personaje de desen animat ce pot fi admirate in tot orasul, datorita desenelor de marime naturala ce ii reprezinta pe peretii a peste 30 de case.
Citeste si:  Cum negociem cu partenerii de afaceri?
Si daca e Bruxelles e cu siguranta si Centrul Belgian al Benzilor Desenate care combina doua dintre cele mai interesante stiluri: stilul arhitectural art nouveau si benzile comice desenate. Chiar daca primele benzi desenate nu au aparut in Belgia, artistii belgieni au contribuit foarte mult la acest fenomen, in special prin crearea lui Tintin in 1929. Bruxelles iti da si sansa de a vizita Europa in cateva ore, datorita parcului BruParck. Aici isi desfasoara activitatea Mini Europa, ce reconstituie in miniatura, peste 350 de monumente ale tarilor din Uniunea Europeana, printre care Big Ben, Turnul Eiffel, Palatul Dogilor, Acropola ateniana, Poarta Brandemburg si multe altele.Si pentru ca acum si Romania face parte din Uniunea Europeana, aceasta va fi se pare reprezentata in Mini Europa de Palatul Mogosoaia.
Citeste si:  Azerbaidjan: relicve preistorice si cladiri avangardiste
Si daca pana in momentul de fata nu esti suta la suta convins de vizitarea orasului, shoppingul cu siguranta va aduce un plus si asta pentru ca Bruxelles este un oras comercial, foarte bine organizat in ceea ce priveste shoppingul, lucru dovedit deja de numeroasele cartiere de magazine. Saint Josse si Chaussee de Louvain sunt zonele de magazine dedicate in special lucrurilor etnice. Woluwe si Westland Shopping Center sunt cele doua centre comerciale ale orasului unde poti gasi cele mai importante lanturi de magazine. Singurul incovenient sunt preturile piperate, destinate mai mult belgienilor cu un mai mare potential financiar.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 19-25 ianuarie
Pe rue Antoine Dansaert, Rue Nueve, Chausee d’Ixelles sau Avenue Louise gasesti aproape tot ce ai nevoie in materie de cumparaturi, fie ca e vorba de haine, accesorii, mobila, antichitati sau chiar mancare. Nu sunt singurele repere in materie de shopping, Porte de Namur sau Brabantul remarcandu-se si ele prin varietate. Au peste 400 de sortimente de bere si muzica de toate felurile, de la tehno, drum & base sau jazz poti avea parte de o adevarata seara belgiana. Incearca discoteca Fuse, locul unde mixeaza cei mai importanti Dj ai lumii, sau Havana, combinatia restaurant si club ce va fi cu siguranta pe masura asteptarilor. Pentru a profita la maxim de experienta belgiana nu uita sa gusti si faimoasele praline,cartofii prajiti sau fructele de mare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.