CERBUL DE AUR septembrie 2008

Please select a featured image for your post

In urma cu 40 de ani, in primavara lui 1968, Televiziunea Romana aducea pe sticla prima editie a festivaluluiCerbul de aur, desfasurata la Bucuresti in incinta Teatrului Dramatic sub directiunea lui Tudor Vornicu si Ilie Manescu. Prestatia concurentilor, renumele muzicienilor invitati sa sustina recitaluri precum si organizarea ireprosabila au impresionat media internationala.

Cerbul nu va avea in acea perioada decat patru editii pana in 1972. Abia dupa 20 de ani, in 1992, TVR va relua organizarea Cerbului de Aur. Toate editiile tinute de atunci si pana acum s-au desfasurat in Piata Sfatului din Brasov. Din cauza problemelor financiare cu care s-au confruntat organizatorii, acum cand se implinesc 40 de ani de la prima editie a festivalului ne aflam abia la cea cu numarul XIV deoarece si dupa 1992 au existat cativa ani in care nu s-a desfasurat.

Citeste si:  Cum sa lucrezi mai repede pe calculator
Directorul festivalului, Titi Dinca, s-a bucurat de sprijinul Primariei Brasov si a Prefecturii si Consiliului Judetean Brasov, astfel ca cei 30 de concurenti (dintre care trei din Romania : Tony Poptamas & Desperado feat. Alexandra Ungureanu, Razvan Krivach si Dragos Chircu).

In fiecare seara a festivalului va exista un recital si un microrecital, ieri a fost randul celor de la Iris si Directia 5 care au deschis festivalul printr-un recital ce a cuprins melodii cantate in editiile anterioare. Seara s-a incheiat in ritmurile de flamenco prezentate de trupa spaniola Los Vovacons.

Citeste si:  Beatles N Jazz cu Adrian Nour pe 19 septembrie la Hard Rock Café
Seara de astazi va fi a Nataliei Rodriguez, o indragita cantareata de de muzica latino-pop. Cel mai asteptat eveniment al serii va fi fara indoiala recitalul lui Stefan Banica Jr. Maine Horia Brenciu si orchestra sa vor pregati audienta pentru concertul ucrainiencei Ruslana. In fiecare zi, vor urca pe scena si cate o parte dintre concurenti.

Sambata in 6 septembrie va fi seara de gala, in deschidere va canta din nou Iris, urmand ca dupa decernarea premiilor sa urce pe scena trupa britanica Simply Red.

Ultimele doua zile sunt dedicate muzici folclorice, in 7 si 8 septembrie vor urca pe scena Nicolae Furdui Iancu, Florica Zaha, Sava Negrean-Brudascu si Tiberiu Ceia, Mariana Ionescu, Ionut Fulea, Adrian Stanca si Matilda Pascal Cojocarita.

Citeste si:  S-a stins Charlton Heston
Onoarea de a inchide festivalul ii va reveni cunoscutului grup Damian & Brothers.
Gazde si prezentatori vor fi in acest an, Alina Sorescu, Ruxandra Gheorghe si Elvin Dandel, fiul lui Ricky, cel care a prezentat ani de a randul Festivalul.

Costurile pentru organizarea celei de a 16-a editii a Cerbului de Aur s-au ridicat la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Spatiul amenajat in Piata Sfatului poate gazdui pana la 4000 de persoane. Pretul biletelor este intre 40 si 70 de lei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.