Cafeaua de dimineata

Please select a featured image for your post

Cafeaua e poate singurul viciu pe care ni-l permitem cu o foarte mare nonsalanta, convinsi de cele mai multe ori ca nu ne face nici un rau, dimpotriva. Daca e insa sa ne gandim la motivul care ne face sa ne indreptam in fiecare dimineata spre cafetiera si sa bem licoarea care pare sa ne trezeasca, sigur nu il vom gasi din prima incercare. Cafeaua de dimineata e asadar, pentru cele mai multe dintre noi, mai degraba un tabiet, decat o necesitate. Oridecateori ratam, dintr-un motiv sau altul, cafeaua de dimineata, parca nimic nu mai e la fel in ziua respectiva.
Si totusi, in ce consta tabietul, si mai ales ce ne-ar putea spune el despre noi insine?

Cei care beau cafeaua naturala neagra, sau Expresso, de cele mai multe ori fara zahar, sunt de obicei persoane foarte active, care nu vor sa isi petreaca prea mult timp cu ceva care in fapt nu contribuie decat la a le asigura energia necesara si a le porni creierul pentru o noua zi. Cei care, dimpotriva, prefera cafeaua cu lapte, sau chiar cappuccino, sunt deopotriva persoane active, dar mai ales destul de atente la detalii. A avea ragazul sa iti pregatesi o cafea de dimineata asa cum iti place e in fapt o alta modalitate de a-ti spune ca exista timp pentru toate.

Citeste si:  Modele de unghii adoptate de vedete
Cum facem insa pentru a transforma simpla cafea intr-o placere? Ei bine, fiecare dintre noi isi are propria maniera de a face acest lucru. De cate ori oare nu v-ati simit stanjeniti, cand aflati in vizita la niste prieteni si nevoiti sa va treziti impreuna nu regaseati, evident, cana de cafea si locul in care sa o beti?

Daca insa duceti lipsa de variante pentru a transforma bautul cafelei intr-un moment ideal de inceput de zi, iata cateva optiuni.

Cafeaua si familia. In timp ce altii de abia s-au trezit, si in vreme ce sandwich-urile se incalzesc domoale in cuptor, gasiti ragazul sa aruncati o privire pe geam si sa sorbiti o gura de cafea. Dupa ce micul dejun deja e gata, inainte sa plecati la serviciu, incercati din nou acelasi gest. Vet vedea cum ve veti pierde in soarele care abia rasare si veti uita pret de cateva clipe de orice altceva v-ar putea distrage.

Citeste si:  Papa Benedict al XVI-lea refuză orice deschidere a Bisericii faţă de cei care se recăsătoresc
Cafeaua si cartea. Pentru aceia dintre noi care nu se grabesc nicicand dimineata, o pagina a cartii preferate e poate ceea ce face ca gustul cafelei sa fie si mai desavrasit.

Cafeaua si ziarul. Ca adevarate obicee aristocratice, bautul cafelei si cititul ziarului merg de minune impreuna. Nimic nu poate face o dimineata mai placuta decat presa proaspta si o cafea asemenea. Desigur, la vremuri noi, obiceiuri noi, si astazi nu mai citim presa cautand cu gratie printre ceea ce ne-a lasat postasul la usa. Acum, cafeua o asezam simplu pe birou, dechidem ziarul preferat, in varianta online, evident, si “rasfoim”.

Citeste si:  Sfaturi pentru succes
Cafeaua si messenger-ul. E drept, nu prea stim sa se potriveasca, dar multi deja si-au format un obicei din combinatia asta. E simplu. Din nou te apropii de calculator, te faci “visible” si astepti sau imparti in stanga si in dreapta urari de “buna dimineata” . Cafeaua merge si ea undeva printre cateva cuvinte tastate, evident intr-un gest mai mult mecanic, nu chiar un tabiet in sine.

In cele din din urma…cafeaua cu tine insati. E poate combinatia cea mai ades intalnita. Cele 10 minute in care bei o cafea dimineata pot pur si simplu sa fie niste momente pe care ti le rezervi, stiind mai mereu ca restul zilei nu iti mai apartine. Faci planuri, analizezi sau doar te trezesti din reverie, cafeaua e mereu cea care te lasa sa visezi inca putin, pentru a te aduce apoi usor undeva cu picioarele pe pamant.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.