California, principalele atractii turistice

Please select a featured image for your post

California e unul dintre statele federale ale Statelor Unite ale Americii, ce se intinde de-a lungul jumatatii sudice a coastei de vest a Americii, fiind al treilea stat ca suprafata dupa Alaska si Texas si cel mai populat din SUA.
Cele mai importante orase ale statului sunt : Los Angeles, San Franciso, San Diego si Santa Monica. Cel de-al doilea oras ca marime din SUA, dupa New York este Los Angeles. Acesta se intinde de-a lungul coastei Pacificului din sudul Californiei. Orasul detine 122 de km de linie costala, din Malibu si pana in Long Beach, in timp ce in partea interioara a continentului se intinde pe un teren vast, incercuit de Muntii Santa Monica si San Gabriel.
In nord est se afla Pasadena, in nord-vest se afla Hollywood, Beverly Hills, Century City si San Fernando iar in sud se afla Long Beach, in timp ce de-a lungul coastei sunt Santa Monica, Venice Beach si Marina del Rey.

Citeste si:  Frumos, ieftin si aproape: Ohrid
Los Angeles e unul din cele mai importante centre culturale, stiintifice, tehnologice si comerciale ale lumii si este gazda a numeroase institutii de renume mondial dintr-o multitudine de domenii profesionale si culturale.
Orasul este unul dintre cele mai cosmopolite orase ale lumii, fiind o destinatie mereu cautata datorita vremii foarte blande, a pozitionarii sale geografice de-a lungul Pacificului Rim Gateway si a energiei sale ce se degaja de pretutindeni. In oras se afla Disneyland, cel mai frumos parc de distractii din America, o serie de institutii culturale precum Muzeul de Arta Contemporana, Filarmonica LA si Muzeul si Vila Getty.
Districtul Crenshaw gazduieste faimoasele biserici negre, prima Biserica Episcopala Metodista Africana si Biserica West Angeles Church of God in Christ iar zona din jurul parcului Leimert e faimoasa datorita jazz-ului, artei si culturii. San Diego e un oras situat pe coasta de sud-vest a SUA si este al doilea oras ca marime din California si al optulea din SUA.
Aflat la granita cu Mexic, acesta are baze ale Marinei Militare, a Pazei de Coasta si ale Puscasilor Marini.
Principalele atractii ale orasului sunt plajele si golfurile acestuia, parcul Balboa cu numeroase muzee, gradina zoologica, Sea World si Old Town, locul unde s-au asezat primii colonisti spanioli.
Centrul orasului este situat in golful San Diego, portul celei mai mari flote din lume, ce include doua super-portavioane, cinci vase amfibii de asalt, numeroase submarine si vase mai mici.
Citeste si:  Echipa redacÅ£ională de la "Republik" a părăsit redacÅ£ia ÅŸi va scoate un nou titlu - "Rekino"
San Francisco, al carui nume complet este The City and Country of San Francisco, adica Orasul si Comitatul San Francisco, este cel de-al patrulea oras ca marime din California si al patrusprezecelea ca populatie din SUA.
Acesta e situat in varful Peninsulei San Francisco si in centrul ariei geografice numita San Francisco Bay Area.
San Francisco e renumit datorita fenomenului de ceata care dureaza uneori cateva luni, pentru dealurile cu pante abrupte, pentru combinatia de arhitectura victoriana si arhitectura moderna si pentru pozitia sa peninsulara, fiind inconjurat de Golful San Francisco si de Oceanul Pacific.
Citeste si:  Patrice si The Faint vor canta in iulie la B'estfest
Cele mai importante obiective ale orasului sunt: Podul Golden Gate, insula Alcatraz, Transamerica Pyramid, Coit Tower si cartierul chinezesc.
Podul Goden Gate leaga San Francisco de Sausalito, fiind situat in stramtoarea Golden Gate, ce face legatura intre Golful San Francisco si Oceanul Pacific.
Acesta are o lungime de 2,737 m si e celebru datorita faptului ca a fost prima constructie de marimi foarte mari suspendata la peste 150 de m deasupra apei, fiind un exemplu al stilului art deco.
Insula Alcatraz e situata in centrul golfului San Francisco, fiind cunoscuta datorita unei fortarete Fort Alcatraz ce avea sa devina o inchisoare vestita, azi fiind o importanta atractie turistica.
Pe suprafata acesteia se afla cel mai vechi far de pe coasta de vest a Americii.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.