Calvarul vietii la birou

Please select a featured image for your post

Viata la birou nu e neaparat o plimbare prin parc si faptul ca iti petreci la job mai mult timp decat acasa nu inseamna ca te si simti mai bine acolo. De multe ori, chiar daca te stradui din rasputeri ca totul sa fie bine, sa finalizezi toate proiectele, sa te intelegi bine cu toti colegii, sa nu intarzii niciodata si sa faci totul bine, uneori iti este absolut imposibil sa faci toate astea. De multe ori, ajungi la serviciu cu planuri marete si la sfarsitul zilei, cand tragi linia iti dai seama ca nu ai realizat foarte multe. Si asta pentru ca, viata la birou are atatea neprevazute si atat de multe lucuri ce nu tin de tin pot interveni in planurile pe care ti le faci. Nu stii sa spui nu. Ai impresia ca trebuie sa te implici in toate problemele, fie ele cat de mici si crezi ca nimeni nu poate indeplini o sarcina mai bine ca tine. De aceea te regasesti deseori in postura in care desi ai de lucrat la un proiect important iti intrerupi activitatea pentru a te ocupa de un e-mail venit inopinant si pe care l-ai putea foarte bine pasa unei colege mai putin ocupata ca tine.
Dar nu, tu preferi sa te rupi de la ceea ce faceai, sa rezolvi problema din e-mail si abia mai apoi sa te intorci la proiectul tau. Si pentru ca legile lui Murphy sa functioneze cat mai bine, era clar ca problema din mail, pe care credeai ca o rezolvi in 5 minute are cel putin doua dedesubturi si iti mananca o ora intreaga si apoi, nervoasa si distrasa iti va fi mult mai greu sa iti continui munca dinainte.
Citeste si:  Chappie vine in cinematografele din Romania pe 6 martie!
Un alt exemplu foarte bun sunt situatiile in care seful te intrerupe din activitate pentru intrebari minore si tu nu ai puterea sa ii spui ca momentan esti foarte prinsa in ceea ce lucrezi si ai prefera sa discutati putin mai tarziu. Nu, tie iti e rusine sa spui „nu!” si astfel preferi sa iti pierzi ideea. Nu uita, cu cat te angrenezi in mai multe activitati si le intrerupi pentru a incepe altele, cu atat sansele sa fii suprasolicitata sunt mai mare si risti ca niciuna dintre activitati sa nu aiba un final fericit.
Citeste si:  Oana Manea - Lumea e un loc de joaca
Raspunzi oricand la telefon. Daca atunci cand te-ai angajat erai entuziasmata ca ai telefon de servici si laptop, acum este de-a dreptul exasperata de carnatii de mail-uri ce curg in inbox si de telefoanele continu de la sef, chiar si in pauza de masa, seara sau in weekend. Nu poti fi eficienta atunci cand traiesti in astfel de conditii de stress, asa ca asculta-ne sfatul si inchide-ti telefonul de servici in itmpul liber si anunta-ti seful ca te poate deranja numai pentru probleme stringente, iar ce se poate rezolva a doua zi la birou, sa ramana pe maine.
Citeste si:  Horoscopul lunii martie
Tacerea NU e de aur. Te-ai gandit vreodata ca viata de calvar pe care o duci la birou e si din vina ta? Si asta pentru ca de cele mai multe ori, atunci cand esti nemultumita n u soui nimanui nimic, nu iti confrunti seful, nu la impartasesti colegilor nemultumirile si frustratiel tale si astfel ajungi sa fii ca o oala sub presiune, gata sa explodeze oricand. In consecinta, nu te mai poti concentra la nimic si proiectele sunt un esec. Totul ar fi mult mai usor daca ai invata sa comunici atat cu grupul de colegi cat si cu managementul, astfel incat sa te descarci si sa lasi deoparte energiile negative, pentru a te concentra pe ceaa ce faci. Nu iti sugeram in nici un caz sa devii o certareata, ci sa gasesti variante pasnice de comunicare si sa incerci sa fii pe aceasi unda cu cei din jur, pentru ca zilele la birou sa nu ti se mai para de 30 de ore.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.