Campanii pentru libertate si un concert Toulouse Lautrec la Animusic Night

Nu-i nici o rusine cand animatia se destrabaleaza in scopuri comerciale, ba din contra! O sarbatoreste in fiecare an cu Competitia Videoclip & Advertising, iar editia 2013 a festivalului aduce animatii pentru branduri cunoscute ca Fanta, trailere pentru evenimente, o campanie pentru libertatea lui Jafar Panahi sau clipuri pentru muzicieni ca Gotye, Amanda Palmer, Of Monsters and Men sau romanii de la Tony Baboon. Cele 13 clipuri publicitare si 29 de videoclipuri vor fi proiectate la Animusic Night, joi, 10 octombrie, de la ora 21:00 in Club Control.

Seara continua cu un concert si o lansare de album marca Toulouse Lautrec.

Rollin’ Safari prezinta cu umor delicios un wildlife distopic, in care toate animalele sunt rotunde, intr-o animatie 3D realizata de Kyra Buschor, Anna Habermehl si Constantin Paeplow ca trailer pentru FMX 2013, Conferinta de animatie, efecte vizuale, jocuri si transmedia de la Stuttgart. Tot un trailer pentru un eveniment e si Sommets du cinéma d’animation de Patrick Doyon, pentru Montreal Animated Film Summit. Animatorul italian Simone Massi, fost membru al juriului Anim’est, prezent anul acesta si in competitia de scurt-metraj cu Animo resistente, concureaza aici cu trailerul animat realizat pentru editia 2013 a Festivalului international de film de la Venetia.

Citeste si:  Fii party-girl cu stil la petrecerile firmei

In 2011, Festival du nouveau cinéma Montral a initiat Jafar Panahi Project, invitand realizatorii din zona de animatie si film experimental sa-si puna pe ecran mesajele pentru libertate de expresie. Patru animatii din proiect concureaza in sectiunea Advertising: Free Speech (r. Steven Woloshen), La Cage (r. Pierre Hébert), Des femmes libres (r. Francis Desharnais) si Joda (r. Theodore Ushev).

Dupa ultracunoscuta Somebody That I Used to Know, australianul Gotye a lansat o noua piesa, Easy Way Out, iar videoclipul este din nou unul animat, in regia lui Darcy Prendergast. Animatia comprima mai multe spatii din rutina de zi cu zi intr-unul singur, combinand tehnica stop-motion cu live action. Rockerii din San Francisco Primus au in competitia de Videoclip Lee Van Cleef, clipul animat semnat de Christopher Smith, cu desene amuzante in stil de western. Un alt clip inspirat de cinema e The Devil’s Orchard – Opeth, in regia lui Phil Mucci, cu secvente alb-negru amenintatoare, puternic inspirate de filmul expresionist, combinate cu geometrii psihedelice.

Citeste si:  Leadership Feminin – Echilibru si atitudine

Amanda Palmer, fosta solista The Dresden Dolls, are o piesa noua alaturi de The Grand Theft Orchestra, Want It Back, iar clipul e un stop-motion simplu, dar extrem de simpatic in regia lui Jim Batt. Little Talks al canadienilor de la Of Monsters and Men e un alt must see, cu o animatie 3D in regia lui Mihai Wilson care ii integreaza pe membrii trupei intr-un fantasy spectaculos. Concureaza ?i un clip romanesc, Copacao, al trupei bucurestene Tony Baboon, cu o animatie plina de culoare de Adrian Carciova, care combina stop-motion-ul cu tehnica cut-out.

Dupa proiectiae, formatia Toulouse Lautrec, una dintre cele mai inedite aparitii pe scena autohtona de rock alternativ, isi lanseaza cel de-al doilea album: EXTRAORDINAR. „Irrational”, „Nopti albe”, „Poetul mecanic”, „Lumea-i un sat de vacanta” sunt cateva dintre piesele regasite pe noul album ce vor putea fi ascultate in cadrul concertului.

Citeste si:  Seiko Spectrum - ceasul cu personalitate

Trupa, formata din APARTMAN, DIZZY si GREENMAN s-a bucurat de atentia iubitorilor de alternative inca de la inceputuri, sustinand concerte atat in tara, cat si in strainatate. Albumul de debut, Heroes, lansat in octombrie 2011, s-a bucurat de un mare succes.

Albumul EXTRAORDINAR a fost inregistrat la GreenVille Music si Creativelaboratories, mixat de Adam Whittaker (Space Ray Music) si este publicat de casa de discuri Soft Records.

Biletele la Animusic Night pot fi achizitionate de pe site-ul eventbook.ro. Pretul unui bilet este de 15 lei si include accesul atat la proiectia Videoclip&Advertising, cat si la concertul Toulouse Lautrec.

Cea de-a opta editie Anim’est va avea loc in perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio si Elvira Popescu si in Club Control.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.