Canada – ghidul turistului

Please select a featured image for your post

Situata in extremitatea nordica a continentului American, Canada este a doua tara din lume ca intindere, dupa Rusia. Aceasta se invecineaza cu Statele Unite ale Amercii si cu Oceanele: Atlantic, Arctic si Pacific. Canada este o tara foarte frumoasa, impresionanad prin simplitate si prin caracterul tridimoensional dat de traditiile franceze, englezesti si indigene. Una din cele mai spectaculoase miracole ale naturii e reprezentata de Cascada Niagara, situata intre New York si Ontario. Cascada s-a format in urma cu 12000 de ani, cand ghetarii s-au retras spre nord, lasand apa sa curga peste povarnisul Niagara. Incepand de atunci, eroziunea a impins cascada aproximativ 11 km in amonte, formand defileul Niagara. Capitala Canadei se afla la Ottawa. Acesta e un oras destul de mic in comparatie cu marimea statului si cu a altor capitale. Atractiile turistice ale acestuia sunt reprezentate de cladirile din secolele trecute, Palatul Parlamentului, situat pe faleza raului Ottawa, o colectie de fapt de trei structuri gotice cunoscute ca si Aripa de Est, Cladirea Centrala si Aripa de Vest.
In cladirile dinspre est si vest se afla birourile membrilor Parlamentului. Casa Comunelor si Senatul isi au sediul in Cladire Centrala, cu turnul numit Turnul Pacii, care este deschis publicului, intrarea fiind libera. O alta cladire impresionanta o reprezinta cladirea Guvernului. Foarte multi turisti sosesc aici pentru a vedea ceremonialul de schimbare a a garzilor la palat.
Citeste si:  Miss Bamboo
Cascada Rideau, e situata in apropiere de Primaria orasului, pe Sussex Drive si e foarte pitoreasca in special noaptea datorita luminilor ce o strabat. Cea mai frumoasa structura arhitecturala e Galeria Nationala. Intrarea in aceasta se face printr-o sala cu plafonul boltit care duce in Sala Mare. Din holul acesteia se poate intra in fiecare incapere a Galeriei, fiecare avand tematica unei anumite perioade. Aici pot fi vazute opere ale celebrilor Picasso si Rembrandt. Panorama orasului poate fi vazuta in cursul unei croaziere pe canalul Rideau, loc ce iarna devine patinoar.
Unul dintre cele mai importante muzee este Muzeul Civilizatiilor.
Cel mai mare oras al Canadei si capitala provinciei Ontario, este Toronto. Acesta gazduieste cel mai inalt turn din lume, Turnul CN,cu o inaltime de 553 m, inconjurat de zgarie-nori si parcuri.
Citeste si:  Seara cu parfum de havana si ritmuri cubaneze la Cafepedia
Toronto este cel mai important oras din Canada din punct de vedere economic si finanaciar gazduind un numar foarte mare de corporatii. Centrul Rogers, este primul stadion din lume cu acoperis retractabil, cu o capacitate de peste 50000 de locuri, fiind dotat cu cel mai mare ecran din lume. Muzeul de Arta Ceramica, gazduieste obiecte de ceramica precolumbiana, portelan european si majorca italiana. Alte obiective turistice sunt: Parcul Ontario, Galeriile de Arta Ontario, Piata Kensington, Universitatea din Ontario, Catedrala St. Michael, Muzeul Regal Onatrio si Insula Toronto. Montreal, al doilea oras ca marime din Canada imbina farmecul districtelor istorice, cu cladirile zgarie-nori si viata dinamica de noapte a orasului. Cele mai importante cartiere din oras, care isi celebreaza originile etnice sunt: Cartierul Chinezesc, Mica Italie si Plateau Mont-Royal. Cea mai animata parte a orasului o reprezinta bulevardul St. Laurent, care imparte orasul in Montrealul de est si de vest, acesta fiind impanzit de restaurante, baruri, cluburi si numeroase magazine.
Citeste si:  Elena Udrea suparata pe Divertis
Orasul detine peste 150 de patinoare precum Portul Vechi, Mont-Royal Parc si La Fontaine Parc, in zilele insorite acestea fiind pline de turisti si localnici. China Town, orasul chinezesc, dateaza din 1860 si a fost construit de chinezii ce munceau in mine.
Stadionul Olimpic, are o capacitate de peste 60000 de spectatori iar in prezent in incinta acestuia se organizeaza festivaluri, spectacole si meciuri de baseball. Chateau Dufresne, e construit dupa modelul castelului Le Petit Trianon din Versailles. Vancouver, reprezinta poarta Canadei spre Pacific, oferind un peisaj mirific. Orasul e inconjurat de munti si de ocean, iar pe intreaga suprafata a acestuia se intind spatii verzi. Atractiile turistice din Vancouver sunt: Gradinile Botanice Van Dusen, Parcul Regina Elisabeta, Acvariul, Podul Suspendat Capilano, Turnul de Veghe din Port, Galeriile de Arta, Templul International Budist si Gradina Clasica Chinezeasca Dr. Sun Yat-Sen.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.