fbpx

Capsunile si orfanii – o calatorie spre o generatie abandonata

Capsunile si orfanii / Erdbeerwaisen – O calatorie spre o generatie abandonata –Teatrul Nottara, Sala George Constantin, sambata, 4 octombrie, ora 19,00
Piesa este urmata de o dezbatere pe tema imigrarii si a generatiilor de copii din Romania ai caror parinti au parasit tara pentru a munci in state precum Spania, Italia, Grecia sau Germania

O colaborare intre Teatrul National „Marin Sorescu”, Teatrul de Stat Braunschweig si werkgruppe2

Capsunile si orfanii, un spectacol eveniment, sustinut de Teatrul National „Marin Sorescu” in colaborare cu Teatrul de Stat Braunschweig (Germania), va avea loc sambata, 4 octombrie, ora 19,00, la Teatrul Nottara, Sala George Constantin.
Din distributie fac parte: Gabriela Baciu, Gina Calinou, Sven Honig, Oliver Simon si Kim Efert (muzician). Regia spectacolului este semnata de Julia Roesler, scenografia este creata de Adrian Damian, iar muzica de Kim Efert.

Citeste si:  Grupele sanguine si personalitatea

foto

In fiecare an, generatii intregi de tineri se formeaza in absenta parintilor. Familii destramate, oameni care pleaca in cautarea unei vieti mai bune, oameni care raman in asteptarea salvarii.

Titlul Capsunile si orfanii (in germana „Erdbeerwaisen”) defineste o generatie de copii din Romania ai caror parinti au parasit tara pentru a munci in state precum Spania, Italia, Grecia sau Germania. Parintii sunt numiti „capsunari”, indiferent ca lucreaza ca ingrijitori pentru persoane varstnice sau fac munca sezoniera, ca sunt muncitori in constructii, in santiere navale sau in macelarii. Se estimeaza ca 5.000.000 de romani lucreaza in strainatate. Proiectul „Capsunile si orfanii” dezbate „pretul” absentei parintilor: Cum se reorganizeaza familiile? Cine preia sarcina parintilor absenti? Cine poate sa-i inlocuiasca? Unde se simte cel mai acut lipsa lor? Ce urmari emotionale are acest lucru, pe termen lung, asupra copiilor si asupra intregii familii?

Citeste si:  Concert Lenny Kravitz

foto

In anul 2013, in lunile septembrie si noiembrie, echipa de artisti de la werkgruppe2 au colaborat cu mai multe ONG-uri si au cunoscut o serie de cazuri din Craiova si judetul Dolj. Interviurile realizate le-au dezvaluit viata de zi cu zi a unor familii aflate in astfel de situatii. Textul dramatic este rezultatul exclusiv al discutiilor realizate cu copii, bunicii si rudele lor. Rezultatele au fost transpuse intr-un scenariu ce releva aspecte emotionante ale vietii de zi cu zi, dar si aspecte legate de problematica intrarii Romaniei in UE si urmarile sale.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 22-28 octombrie

Distributia: Gabriela Baciu, Gina Calinoiu, Sven Hönig, Oliver Simon si Kim Efert (muzician)
Regia artistica: Julia Roesler, documentarea Julia Roesler, Silke Merzhäuser, Gina Calinoiu
muzica originala: Kim Efert
scenografia: Adrian Damian
asistent costume: Veronika Kaleja
dramaturgia: Silke Merzhäuser, Axel Preuß
traducerea: Alexandru Sterescu
Asistent regie: Maximilian Hanisch
asistenti stagiari: Florian Berghöfer, Merle Kirchberger, Hanna Puder
Regie tehnica: George Dulamea, Mircea Varzaru

Parteneri : Salvati Copiii – Romania; World Vision – Romania; Goethe-Institut Bucuresti.

Durata reprezentatiei cca. 90 minute, fara pauza

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.