Carla Bruni i-a cantat lui Nelson Mandela la New York sub privirile fericite ale sotului ei

Concertul organizat în onoarea lui Nelson Mandela în ziua în care acesta a împlinit 91 de ani a umplut sâmbătă seara sala Radio City Hall din New York, iar publicul i-a aplaudat călduros pe artiştii veniţi să-l onoreze pe fostul preşedinte sud-african, între care s-a numărat şi Carla Bruni-Sarkozy.

O mulÅ£ime de artiÅŸti, majoritatea americani ÅŸi africani, au urcat pe scena Radio City Hall din centrul cartierului newyorkez Manhattan. Stevie Wonder a fost cel care a încheiat concertul, cântându-i lui Nelson Mandela „La mulÅ£i ani!” în cor cu majoritatea artiÅŸtilor care au urcat din nou pe scenă la final.

Printre numele mari care au participat la concert s-au numărat afro-americanii Stevie Wonder, Aretha Franklin, Gloria Gaynor şi Queen Latifah. Un alt moment forte al concertului a fost duetul pe care l-au făcut americanul Josh Groban şi sud-africanul Sipho Mabuse.

Citeste si:  Horoscopul lunii aprilie

O prestaÅ£ie remarcată a fost, potrivit AFP, cea a soÅ£iei preÅŸedintelui francez, Carla Bruni-Sarkozy, care, acompaniată de chitară, a interpretat două cântece alături de Dave Stewart, fost membru în trupa Eurythmics, ÅŸi de o violonistă. A fost prima oară când fostul manechin a cântat în public de la căsătoria sa cu Sarkozy. Cântecele interpretate de Carla Bruni au fost „Quelqu’un m’a dit”, compus de ea, ÅŸi clasicul „Blowin’ in the wind”, al lui Bob Dylan.

Vorbind în engleză, Bruni ÅŸi-a prezentat melodia drept „un cântecel francez foarte bun pentru a dansa ÅŸi pentru a visa”. Duetul a fost aplaudat călduros de public, dar ÅŸi mai mult de preÅŸedintele Sarkozy, care a urmărit din sală, cu admiraÅ£ie ÅŸi vizibil fericit, prestaÅ£ia soÅ£iei sale.

Concertul Mandela Day a încheiat o săptămână de evenimente organizate în onoarea eroului în lupta împotriva apartheidului, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a cărui stare precară de sănătate nu i-a permis să se deplaseze la New York. Un mesaj video a fost difuzat însă în timpul concertului, în care Mandela le-a mulţumit publicului şi artiştilor.

Citeste si:  Film romanesc in box-office american

ÃŽntr-o altă înregistrare video, aplaudată masiv de public, preÅŸedintele american Barack Obama i-a urat „La mulÅ£i ani!” lui Mandela. „Povestea vieÅ£ii sale poate fi rezumată prin propriile cuvinte: orice pare imposibil până când devine realitate. ViaÅ£a sa ne învaţă că imposibilul poate deveni realitate”, a declarat Obama.

Fundaţia Mandela, care veghează la păstrarea moştenirii intelectuale şi politice a primului preşedinte sud-african de culoare, a lansat în acest an Ziua Mandela la 18 iulie, care a coincis cu aniversarea fostului lider. Fundaţia a cerut fiecărui om să consacre în această zi 67 de minute unor acţiuni de binefacere. Numărul 67 face referire la anii de luptă ai lui Mandela pentru egalitate în Africa de Sud.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 29 octombrie

Obiectivul concertului de la New York a fost acela de a strânge fonduri pentru combaterea SIDA, în cadrul Campaniei 46664, denumite aşa după numărul de înregistrare al lui Nelson Mandela în timpul celor 27 de ani petrecuţi în închisorile sud-africane. El a fost ales preşedinte al Africii de Sud în 1994, ocupând această funcţie până la retragerea sa, în 1999.

Carla Bruni-Sarkozy, care hotărâse că nu va mai cânta cât timp soţul său va fi preşedinte, a făcut o excepţie de această dată, datorită angajamentului său în combaterea SIDA. Prima doamnă a Franţei, al cărei frate a murit din cauza acestei boli, este ambasadoare a Fondului Mondial pentru Combaterea SIDA.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.