Catalin Olaru, primul castigator al Bursei Alex. Leo Serban

In seara de 8 iunie, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), a fost anuntat primul castigator al Bursei Alex. Leo ?erban. Pe scena cinematografului Florin Piersic au urcat Corina Suteu (director ICR New York), Bobby Paunescu (producator Mandragora Movies), Tudor Giurgiu (director TIFF) si Mihai Chirilov (director artistic TIFF), iar castigator a fost desemnat Catalin Olaru.

Ceilalti cinci nominalizati, propusi de un juriu de experti din care au facut parte Magda Mihailescu (critic de film), Andrei Gorzo (critic de film) si Sorin Botoseneanu (decan al UNATC, Bucuresti), au fost: Florentina Ciuverca, Cristi Luca, Lucian Maier, Andrei Rus si Irina Trocan.

Catalin Olaru are 31 de ani si este absolvent al Facultatii de Jurnalism si ?tiin?e ale Comunicarii (2000 – 2004, Universitatea Bucuresti) si al unui Master in Consultan?a si Expertiza in Publicitate (2004 – 2005, Facultatea de Litere – Universitatea Bucuresti). In prezent este redactor-colaborator la saptamanalul Cultura.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 28-31 ianuarie

Vorbind despre relatia sa cu filmele din copilarie si pana in prezent, Catalin Olaru scria in scrisoarea de intentie adresata juriului: E o febra care nu mi-a trecut si care sper ca e contagioasa. De asta scriu, de asta cred ca scriem toti, in ziare, in reviste sau pe bloguri. Din acelasi motiv scria si Alex, nu ma indoiesc de asta. E o onoare sa fiu nominalizat la un premiu care ii poarta numele. E grozav ca i se va oferi cuiva ocazia sa-i calce pe urme.

Citeste si:  De ce nu ar trebui sa renunti la job

Catalin Olaru va beneficia de un sejur de perfectionare profesionala de trei luni la New York. Rezidenta va debuta la sfarsitul lunii septembrie 2012, odata cu editia semicentenara a Festivalul de Film de la New York, si se va incheia in luna decembrie, cu ocazia celei de-a VII-a editii a

Festivalului de Film Romanesc organizat de ICRNY si gazduit de Lincoln Center. Pe langa participarea la aceste doua festivaluri, prin intermediul Lincoln Center si ICRNY, Catalin Olaru va avea acces la resurse de specialitate, intalniri profesionale cu reprezentanti din industrie si la o serie de alte evenimente cinematografice. Catalin va trebui sa relateze periodic despre evenimentele la care participa, articolele sale fiind publicate intr-o revista din tara, print ori on-line, si va fi stagiar in echipa ICR New York care pregateste Festivalul Filmului Romanesc de la Lincoln Center.

Citeste si:  5 locuri unde o sa fii in siguranta

Bursa Alex. Leo Serban este sustinuta financiar si logistic de producatorul Bobby Paunescu si Festivalul International de Film Transilvania, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din New York si Film Society of Lincoln Center.

Alex. Leo Serban (1959 – 2011) a fost cel mai important critic de film roman al ultimelor doua decenii, un profesionist desavarsit si un elegant sustinator al valorilor din cinematografia romaneasca.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.