Ce iti tine cariera pe loc?

Please select a featured image for your post

Ai ajuns poate la un moment din viata ta cand simiti ca lucrurile se indreapta spre nicaieri. te compari cu fostt colegi de facultate si ai impresia ca la aceasi varsta, au realizat mult mai mult din punct de vedere profesional decat tin, chiar daca aveti aceasi pregatire. Alteori, e dureros sa vezi cum colegi care au o pregatire mai slaba ca a ta sunt promovati, in timp ce cariera ta stagneaza. Aceasta situatie se poate datora unor greseli pe care la facem cu sau fara intentie si care ne tin cariera pe loc. Rezultatele nu iti certifica munca. Desi tu ai impresia ca ai dat tot ce e mai bun din tine si ca lucrezi chiar mai mult decat ar fi necesar, se prea poate ca munca ta sa nu aiba rezultatele scontat sau ca rezultatele sa se vada doar in timp si astfel, managerii tai sa nu perceaoa faptul ca tu avansezi in munca ta. Mai exista si varianta in care nu stii sa iti vinzi marfa si nu le expui sefilor tai rezultatele muncii tale, pornind de la premisa ca le vor vedea si singuri. Nimic mai gresit. Sefii care nu sunt trasi de maneca tind sa creada ca nu exista rezultate norabile ale muncii tale si deci considera ca nu faci nici un fel de progres.
Nu iti place ceea ce faci. Poate ca ai observat ca in cariera avanseaza oamenii care sunt cu adevarat pasionati de munca pe care o fac. Managerii sunt de obicei indragostiti de munca lor si iti vor povesti cu drag cum au inceput de la o pozitie oarecare si au ajuns sa fie manageri. Asa ca, daca mergi la job plictisit si sictirit, e cam greu sa avansezi in cariera. Sefii tai vor observa cu siguranta nemultumirea si lipsa de entuziasm si crede-ma pe cuvant, nimic nu le taie mai tare elanul decat un angjat nemutumit, care isi da ochii peste cap cand i se dau sarcini noi, dar care spune ca totul este ok atunci cand este intrebat ce exact in nemultumeste. Asa ca, daca nu esti cu adevarat pasionat de ceea ce faci, e mai bine sa iti cauti un alt job, care sa se potriveasca mai bine cu ceea ce iti place sa faci.
Citeste si:  Horoscop chinezesc 2013
Pornesti la drum cu ganduri negative. Atitudinea este totul si atitudinea cu care pornesti la drum in noul job este foarte importanta. daca pornesti cu idei gresite de genul „niciodata nu ma voi integra in colectiv”, „mie niciodata nu o sa imi dea prime de Sarbatori” etc. Asa ca, trage aer in piept, alunga gandurile negative si porneste foarte determinata la drum, stabileste-ti clar obiectivele si urmeaza-le cu sfintenie. Nu trebuie sa iti fie frica sa iti stabilesti si obiective foarte inalte si sa lupti pentru a le indeplini, pentru ca doar asa vei putea inainta in cariera.
Citeste si:  Culoare, entuziasm si libertate - NICHI
Vezi jobul doar ca pe o sursa de venit. Chiar daca nu traiesti pentru a munci si intr-adevar jobul tau este sursa de plata a facturilor, acest aspect poate deveni o piedica in cariera ta. Specialistii in resurse umane sustin ca motivul pebtru care alegi o anumita oferta de munca sau mergi spre un anumit job este faptul ca acel loc de munca iti aduce anumite satisfactii profesionale, te face sa te simti implinit si iti satisface si alte nevoi in afara de cele banesti. Un job pe care il vezi doar ca o sursa de venit va deveni cu timpul o corvoada si cu siguranta nu vei face nimic ca sa progresezi in cariera, ci vei trai de la un salar la altul.

Citeste si:  Chinezii se pregatesc sa intre in Anul Boului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.