fbpx

Ce vor sefii de la tine

Vrei sa stii cum poti obtine promovarea visata sau marirea de salariu de care ai nevoie? Nu e nevoie sa te dai bine pe langa sef si nici sa devii cel mai bun prieten al lui. Trebuie doar sa te pui in pielea lui si sa-ti dai seama ce gandeste si ce ar vrea de la angajatul ideal. Ca sa-ti usuram munca, am facut noi asta. Iata ce spun sefii si care sunt sfaturile de care trebuie sa tii cont.

Nu pune intrebari daca stii deja raspunsul

Cred ca mi se pun cel putin 100 de intrebari pe zi. Iar majoritatea sunt dintre cele la care orice angajat stie raspunsul. Nu pot decat sa deduc ca sunt lenesi

Da, normal ca e mai usor sa-ti intrebi seful de fiecare data cand nu esti sigura pe tine sau simti nevoia sa primesti aprobarea lui. Dar, inainte sa mai faci asa ceva, gandeste-te daca seful tau este mai in masura decat tine sa raspunda unei anumite intrebari. Probabil ca nu. Tu iti cunosti cel mai bine munca.

Gaseste solutii, nu probleme

Ma enerveaza ca toata lumea vine la mine cu probleme si se asteapta ca eu sa gasesc solutia.

Nu da fuga la sef cu orice problema daca n-ai petrecut macar 10 minute incercand s-o rezolvi singura. Mai degraba, il poti impresiona daca ii expui o problema mai dificila si apoi si sugerezi si cateva solutii.

Nu-ti cere scuze

Vreau ca fiecare sa-si asume responsabilitatea pentru greselile sale

Cand ai facut o greseala, primul impuls este sa-ti ceri scuze. Dar,, daca pornesti un dialog cu o scuza pari slaba. La urmatoarea greseala pe care o faci, incearca sa repari situatia spunand „as fi putut sa ma descurc mai bine”, „daca ma gandesc mai bine, cred ca ar fi trebuit sa fac altfel” sau „data viitoare, o sa… „. Seful va fi impresionat pentru ca-ti recunosti greseala si se va concentra nu pe ce ai gresit, ci pe ceea ce ai invatat din aceasta experienta.

Citeste si:  Tu stii care este numarul tau magic?

Gandeste de doua ori inainte sa vorbesti

Ma distreaza enorm mail-urile pe care le primesc de la angajati

Nu porni o discutie cu seful si nu-i trimite mail-uri atunci cand esti suparata. Daca ai nevoie sa te descarci, scrie mail-ul, dar nu-l trimite. Citeste-l peste jumatate de ora cand esti mai calma. La fel procedeaza si cu discutiile fata in fata. Asteapta sa te calmezi si apoi incearca sa vorbesti despre ceea ce te framanta. Seful iti va aprecia diplomatia si tactul.

Nu te limita la job-description

Ma enerveaza cand aud „Asta nu e treaba mea”. Toti mai facem lucruri care nu apar in job description. Mie mi se intampla chiar des

Nu te feri de provocari. Uneori iti gasesti adevaratele pasiuni tocmai cand incerci lucruri noi. Si apoi, e usor sa inveti lucruri noi, iar seful va aprecia interesul manifestat.

Citeste si:  Mega Party: It' s time to shake that booty

Cere si ofera feed-back

Imi place sa primesc feed-back asupra lucrurilor pe care le fac

Comunicarea ar trebui sa functioneze in ambele directii si toti raspundem bine laudelor. Daca seful tau a facut ceva pe placul tau, spune-i-o. „Apreciez faptul ca m-ai sustinut in acea discutie” este genul de afirmatie care va duce la repetarea comportamentului respectiv si la imbunatatirea relatiilor profesionale.

Nu te plange

Intotdeauna, se gaseste cineva care se plange tot timpul. Ma enerveaza si pe mine, si pe ceilalti

Cu totii avem nemultumiri pe care trebuie sa le comunicam celorlalti, dar nu trebuie sa te transformi in plangacioasa echipei. Vei ajunge ca ciobanasul din fabula. De unde sa stie seful cand ai o problema reala si cand te plangi degeaba? Vei fi mai apreciata daca iti alegi cu grija „razboaiele” la care participi.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.