Cea de-a 62-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes a fost deschisa oficial

Cea de-a 62-a ediÅ£ie a Festivalului InternaÅ£ional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial, miercuri seara, în prezenÅ£a a numeroÅŸi invitaÅ£i de renume a căror Å£inută obligatorie a inclus smoking-uri, rochii de seară ÅŸi ochelari speciali pentru vizionarea filmului 3D de animaÅ£ie „Up”.

Primii amfitrioni ai evenimentului au fost legendarul cântăreÅ£ Charles Aznavour ÅŸi actriÅ£a Hafsia Herzi, cea care a primit, în 2008, un Cesar pentru Cea mai bună speranţă feminină. Festivalul a fost început, practic, printr-o ceremonie la care a participat echipa de producÅ£ie a filmului „Up” – prima peliculă proiectată la ediÅ£ia de anul acesta.

ÃŽnaintea ceremoniei, preÅŸedintele juriului de la Cannes, actriÅ£a franceză Isabelle Huppert, îmbrăcată într-o rochie Armani de culoarea ÅŸampaniei, cu flori brodate în mătase de organza ÅŸi strasuri negre, a omagiat cineaÅŸtii printr-un discurs. „Spunându-ne cine sunt ei, cineaÅŸtii ne spun de fapt ÅŸi cine suntem noi ÅŸi poate ce vom fi. Ne spun aceste lucruri ÅŸi ne conving, prin obstinaÅ£ia lor, libertatea, imaginaÅ£ia, inteligenÅ£a ÅŸi nebunia lor”, a spus aceasta.

Citeste si:  Alabala... Kid

După discursul actriÅ£ei Isabelle Huppert, cântăreÅ£ul britanic Brian Ferry a interpetat melodia „She” a lui Charles Aznavour.

Cele mai vizibile momente se consumaseră, însă, mai devreme, în afara teatrului Lumiere din Palais des Festivals, gazda evenimentului. Este vorba despre tradiţionala urcare a treptelor de la intrare, aşteptată încă de la amiază de publicul strâns în număr mare în faţa somptuoasei clădiri, dar şi de fotografii şi cameramanii care pândeau să surprindă personalităţile invitate şi ţinutele acestora.

Isabelle Huppert, însoţită de juriul în formulă completă şi de actriţele Robin Wright Penn, Asia Argento şi de regizorul James Gray, au păşit pe covorul roşu urmaţi de actorii francezi Jean Rochefort şi Elsa Zylberstein, de vedeta indiană Aishwarya Rai, britanica Tilda Swinton şi de regizorii Agnes Varda şi Claude Lelouch.

Citeste si:  Despre coduri etice japoneze

Ministrul francez al Culturii, Claude Albanel, a declarat, la intrarea în Palatul Festivalurilor, că se aÅŸteaptă la „mari emoÅ£ii europene sau franceze” în cadrul festivalului, mai ales din partea danezului Lars von Trier ÅŸi a francezului Alain Resnais. De altfel, regizorul danez este aÅŸteptat cu interes de toată suflarea cinematografică europeană, dat fiind faptul că, la ediÅ£ia de anul acesta, el intră în cursa pentru marele premiu, Palm d’Or, cu controversatul „Antichrist”.

Citeste si:  U2 lanseaza un nou album in 2009

ÃŽmbrăcat în smoking alb ÅŸi cămaşă neagră, cântăreÅ£ul Charles Aznaour, care ÅŸi-a împrumutat vocea personajului principal din animaÅ£ia „Up”, a intrat pe covorul roÅŸu însoÅ£ind echipa de producÅ£ie a filmului. ÃŽn acest timp, publicul agita baloane multicolore, simbolizând povestea filmului „Up”, care prezintă aventurile unui bătrân vânzător care agaţă milioane de baloane de casa sa ÅŸi zboară astfel, la „bordul” acesteia, spre America de Sud.

Publicul prezent, miercuri-seara, în marele teatru Lumiere a descoperit apoi, în avanpremieră mondială, purtând ochelari speciali, primul film de animaÅ£ie 3D ce deschide o ediÅ£ie a Festivalului InternaÅ£ional de Film de la Cannes. Iar publicul român va putea să facă acelaÅŸi lucru din 12 iunie, când „Up” va rula ÅŸi pe marile ecrane din Å£ara noastră.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.