Cea de-a treia ediÅ£ie a festivalului Anim’est va avea loc la BucureÅŸti între 3 ÅŸi 12 octombrie

Cea de-a treia ediÅ£ie a festivalului de film de animaÅ£ie Anim’est va avea loc la BucureÅŸti între 3 ÅŸi 12 octombrie ÅŸi va fi cea mai mare ediÅ£ie de până acum, atât prin numărul de proiecÅ£ii, cât ÅŸi prin evenimentele neconvenÅ£ionale, se arată pe site-ul oficial al festivalului, www.animest.ro.

ÃŽn cadrul celei de-a treia ediÅ£ii Anim’est vor rula peste 250 de filme de animaÅ£ie, de la producÅ£ia din Marea Britanie la cea din Balcani, iar Å£ara invitată special în acest an este Spania. Programul ediÅ£iei 2008 include ÅŸi o retrospectivă „Ion Truică”.

Peste 150 de pelicule vor rula în cele cinci secÅ£iuni competiÅ£ionale: lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraje studenÅ£eÅŸti, scurtmetraje româneÅŸti ÅŸi videoclip ÅŸi advertising. ÃŽn cadrul secÅ£iunii de lungmetraj de animaÅ£ie, concurează filmele „Sita Sings the Blues”, de Nina Paley, SUA, „De Profundis” de Miguelanxo Prado, Spania, „The Three Robbers” de Hayo Freitag, Germania, „Egon & Dönci” de Ádám Magyar, Ungaria, ÅŸi „Le tueur de Montmartre” de Borislav Sajtinac, FranÅ£a.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 21-27 aprilie

SecÅ£iunea de scurtmetraj cuprinde aproximativ 60 de filme, printre care unul românesc, „Immerse”, creat de studioul de producÅ£ie We Are Om, din care fac parte regizorul Anton Groves, directorul artistic Damian Groves ÅŸi Richard Hardy, care se ocupă de ilustraÅ£ii. Cei trei îşi desfăşoară activitatea la BucureÅŸti ÅŸi la Londra.

ÃŽn programul non-competiÅ£ional, au fost introduse trei secÅ£iuni noi – scurtmetraje din Balcani (aproximativ 10 filme), scurtmetraje pentru copii (circa 10 pelicule româneÅŸti ÅŸi 15 internaÅ£ionale) ÅŸi o selecÅ£ie de circa 7 scurtmetraje care au rulat la Festivalul InternaÅ£ional de Film de AnimaÅ£ie Animateka de la Lubljana. Aceste trei noi programe se adugă secÅ£iunilor mai vechi ale festivalului Anim’est – „Mozaic”, cu lung ÅŸi scurtmetraje, secÅ£iuni în care vor rula circa 7, respectiv 60 de animaÅ£ii, ÅŸi British animation, care va cuprinde în jur de 8 scurtmetraje.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 23-29 iunie

Proiecţiile din festival vor avea loc în cinematografele Scala şi Elvira Popescu.

Accesul în săli se va face pe baza biletelor sau a abonamentelor festivalului disponibile pe site-ul www.bilet.ro, de la 1 august, precum şi în fiecare dintre cinematografele Scala şi Elvira Popescu, de pe 3 octombrie.

Un abonament care asigură accesul la 10 proiecţii, la alegere, costă 50 de lei, în timp ce un abonament pentru toate evenimentele din festival costă 100 de lei. Acest tip de abonament garanteaza accesul la toate evenimentele din festival. Pentru această ediţie Anim’est, s-au pus în vânzare 500 de abonamente de 10 proiecţii şi 500 de Festival Pass-uri.

Citeste si:  Insula care te lasa statuie: a Pastelui

Biletele individuale, la preţul de 7 lei, se vor pune în vânzare după 1 septembrie, pe site-ul www.bilet.ro şi în magazinele bilet.ro şi pe 3 octombrie, la Cinema Scala si Cinema Elvira Popescu.

Anim’Est, singurul festival de film de animaÅ£ie de la BucureÅŸti, este organizat de fundaÅ£ia Estenest.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.