Cea mai buna masa din lume poate fi luata la restaurantul spaniol El Bulli

Cele mai gustoase preparate din lume pot fi mâncate la restaurantul spaniol El Bulli, patronat de cunoscutul bucătar Ferran Adria, potrivit clasamentului realizat de publicaţia britanică Restaurant Magazine şi considerat un reper în domeniul culinar, informează AFP.

El Bulli, renumitul restaurant catalan situat în orăşelul Rosas, la 177 de kilometri de Barcelona, s-a clasat pe primul loc în top pentru al patrulea an consecutiv. Restaurantul spaniol este urmat de Fat Duck, condus de bucătarul englez Heston Blumenthal, prieten bun cu Adria.

Citeste si:  Bookfest 2009 va aduce, pe langa literatura, filme si muzica

Restaurantul parizian Pierre Gagnaire, deÅ£inut de bucătarul cu acelaÅŸi nume, a coborât de pe locul trei, pe care îl ocupa anul trecut, pe locul nouă. ÃŽn locul lui, pe podium a urcat restaurantul „Noma” din Copenhaga, al tânărul bucătar Rene Redzepi.

Ferran Adria spune că un mare merit pentru poziÅ£ia de lider deÅ£inută de El Bulli îi revine lui Heston Blumenthal. „El mi-a arătat ce înseamnă onestitatea în această meserie…”, a declarat spaniolul.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce relatie ai cu banii

Ferran Adria, considerat unul dintre întemeietorii aÅŸa-numitei bucătării moleculare, se foloseÅŸte de chimie ÅŸi fizică pentru a crea adevărate minuni culinare precum „cireÅŸe albe din iaurt ÅŸi flori de soc” sau „noduri sferice din iaurt, cu teci de gheaţă, capere ÅŸi unt negru”. Blumenthal este, ÅŸi el, adept al bucătariei moleculare.

Citeste si:  Bucharest Fashion Week anunta cel de al II-lea casting

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.