Ceasurile binare, o provocare trendy

Exista ceasuri mici si mari, negre si colorate, analoge si digitale, cu bratara si curea, cu cifre arabe si romane, cu cristale, cu cadran de cuart. Daca te straduiesti putin, gasesti ceasul cameleon al carui cadran isi schimba culoarea in functie de temperatura mainii. Iar mai nou, au aparut ceasul telefon, ceasul MP3 player, ceasul Bluetooth. Le-ai vazut pe cele mai ciudate si pe cele mai cuminti. Ar mai putea aparea ceva nou in domeniu?

Ei bine, da, exista ceva nou. Un ceas care cu siguranta este mai greu de citit, dar foarte cool si foarte permisiv in ce priveste design-ul. Este vorba de ceasul binar.

Ce inseamna asta? Inseamna ca s-a zis cu cifrele de orice fel si cu limbile. Locul lor este luat de niste simple… puncte. Care arata ora si minutul. Nu, ceasul nu are 59 de puncte pe cadran, va trebui sa cam faci adunari. Deci, daca nu poti calcula intr-o fractiune de secunda cat fac 32+16, ceasul asta nu e pentru tine.

Citeste si:  Iftimoaie tata

Ceasurile binare folosesc leduri de diverse culori pentru a arata ora in format binar. Evident, daca nu esti pasionat de matematica, iti este greu sa transformi un numar binar intr-unul zecimal fara ajutorul prietenului Google. Ca sa nu intram in detalii matematice, vom spune doar ca sistemul binar exprima numerele cu ajutorul a doua cifre, 1 si 0. Cifra 1 inseamna “adevarat”, pe cand 2 inseamna „fals”. In functie de pozitia pe care o ocupa intr-un sir, fiecare cifra din cele doua reprezinta un numar. In ordine, acestea sunt 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, si asa mai departe. Daca in pozitia corespunzatoare numarului exista cifra 1, atunci numarul este adevarat si trebuie adaugat la rezultat. Daca in dreptul lui este un 0, atunci el nu exista si nu influenteaza rezultatul. Astfel, numarul binar 101 inseamna de fapt 1×1 + 0x2 + 1×4, adica 5.

Citeste si:  Horoscopul dragostei in iulie 2013

Acesta este sistemul pe care se bazeaza ceasurile binare. Un led stins inseamna 0, iar un led aprins inseamna 1, existand un rand de leduri pentru minute si unul separat pentru ore. Astfel, ceasul din imaginea alaturata arata ora 3:25. Oricum, sa citesti ora nu este atat de complicat, caci cele mai multe ceasuri te ajuta cu cifre din sistemul zecimal. Practic, tu nu va trebui decat sa faci doua adunari, una pentru ore si una pentru minute.

Suna complicat? Poate ca da, dar ia-o ca pe o provocare. Oricum vei uita de dificultatea calculelor imediat ce vezi un ceas atat de cool prins de incheietura ta. Tokyoflash este compania japoneza faimoasa pentru ceasurile binare pe care le produce. Unele sunt mai greu de citit, dar pot fi purtate fara probleme si de cei care nu sunt genii in matematica. De fapt, sunt atat de tech trendy incat unii le poarta pur si simplu ca accesorii. Poate cel mai faimos ceas Tokyoflash este Shinshoku, de fapt o bratara din otel cu multe gaurele, dintre care numai 29 ascund leduri. Cele rosii, 12 la numar indica ora, cele trei verzi, reprezinta fiecare cate 15 minute, iar cele 14 galbene reprezinta fiecare cate un minut. Foarte usor de citit, stilat si trendy.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 18-24 august

In Romania, poti cumpara ceasuri binare, intr-o varietate de modele, de la Jitters, prin smuff.ro.


8 Comentarii
  1. mie imi plac foarte mult! nu neaparat pentru folosire, pentru a citi ora, ci sunt un accesoriu de moda, sunt foarte chic si trendy, urban si elegant. si sunt si inteligente 🙂

  2. Cred ca daca s-ar pune un rahat pe o bratara si ar spune unu ca e ultimul model de ceas la moda s-ar vinde ca painea calda…nu ar avea importanta pt voi daca arata ora cu eroare sau ca nu merge…sau sa-l mai si citim deja ne depaseste…da ce nu face omu\\\’ pt. fitze…poate imi spune si mie cineva care este gradul de inteligenta al unui asemenea ceas…trei diode si un tranzistor? Parerea mea ar fii ca sa fie si eficiente cel putin la fel cat de frumoase sunt.

  3. bismut, parerea mea este ca te contrazici. eficienta se masoara pe camp propriu, fiecare cat si ce poate. eu am un ceas binar, the one, sunt de calitate. cele tokyoflash cu un punct mai jos. daca ceva este frumos, si crezi ca te depaseste, atunci faci eforturi si nu degradezi de la primul pas.

  4. catre bismut.
    gresesti. sunt frumoase si inteligente. pacat ca nu si pentru tine.daca stai prost cu matematica si daca nu stii cat face 32+16 si sa raspunzi i scurt timp, iti sugerez ceasurile electronice care iti dau mura-n gura (16:32). pana si tu in 2 zile vei invata sa citesti ceasul binar. spor la treaba

  5. Stau foarte bine la matematica…da mi se par cam de fitze…si ceas electric este si cel binar…cred ca la ce vrei sa te referi u este ceas digital…si inteligente…nu stiu ce sa zic, prea putine sunt sa arate si altceva inafara de ora cele de la tokyo flash mai au si altceva

  6. VAND CEAS THE ONE RECENT ADUS DIN ITALIA..ESTE SUPERB….PETRU CEI INTERESATI CONTACTATI-MA PE ADRESA DE MSG biasimeon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.