Cele mai frumoase castele din lume

Neuschwanstein, Germania

Castelul Neuschwanstein din Germania a fost ridicat pe un deal stancos, din Alpii Bavarezi, langa orasele Hohenschwangau si Füssen, din sud-vestul Bavariei. Castelul a fost construit in secolul XIX de catre excentricul rege Ludovic II al Bavariei care l-a gandit ca loc de refugiu, dar si ca un omagiu adus lui Richard Wagner, artistul preferat al regelui.

Desi in interior nu sunt permise fotografiile, el ramane cel mai fotografiat castel al Germaniei, dar si una din cele mai importante atractii turistice ale acestei tari. Inceput in 1869, castelul ramasese neterminat la moartea lui Ludovic, in 1886. El reprezinta un exemplu perfect de romantism al secolului XIX si o imitatie excelenta a castelelor medievale.

Neuschwanstein

Ludovic nu a permis accesul vizitatorilor in castelul sau, dar imediat dupa moartea lui, locul a fost deschis turistilor si pentru ca trebuia cumva sa se plateasca datoriile lasate de rege. De atunci, peste 50 de milioane de turisti au trecut pragul castelului Neuschwanstein.

Citeste si:  The Fault in Our Stars - Sub aceeasi stea (2014): din 13 iunie doar in cinema!

Neuschwanstein

Burg Eltz, Germania

Burg Eltz este un castel medieval, construit pe dealurile de deasupra raului Moselle, in Germania. Desi a fost renovat o data, in anii 1800, este unul dintre putinele castele garmane care s-au pastrat in forma lor initiala. Astazi apartine unei ramuri a familiei care l-a locuit si in secolul XII, acum 33 de generatii.

Partile familiilor Rübenach si Rodendorf sunt deschise publicului, pe cand a treia parte, apartinand familiei Kempenich, este zona privata. Castelul este inconjurat pe trei parti de catre raul Elzbach, afluent al lui Moselle, si asezat pe o stanca inalta de 70 de metri.

Burg Eltz

Guaiata, San Marino

Alaturi de De La Fratta si Montale, Guaiata este una dintre cele mai inalte varfuri muntoase care strajuiesc orasul San Marino, capitala statului San Marino. Pe varful Guaiata a fost construita, in secolul XI, fortareata cu acelasi nume, care a devenit si simbol al San Marino, fiind unul dintre cele trei turnuri care apar pe steagul national. Fortareata Guaiata, a fost la inceput postul de garda al primilor locuitori de pe muntele Titano. Partea centrala a cladirii dateaza din secolele X-XI si este cea mai veche fortificatie din regiune. Mai tarziu, fortareata a fost sediul central al mai multor institutii militare, iar din a doua jumatate a secolului XVIII pana in anii 1970 a fost folosita ca inchisoare.

Citeste si:  Doliu pe Brokeback Mountain

Guaiata

Palatul postasului, Franta

Palatul postasului, cunoscut si ca Palais Ideal (Palatul ideal) a fost construit de o singura persoana, Ferdinand Cheval, un postas care traia in satul Châteauneuf-de-Galauredin departamentul Drome al Frantei. Intr-una din zilele normale de lucru, Cheval a gasit o piatra a carei forma l-a inspirat. A doua zi, s-a intors in acelasi loc si a adunat si alte pietre. Asta se intampla in 1879. In urmatorii 33 de ani, Cheval a carat pietre din drumjurile pe care le facea ca postas, intai in buzunare, apoi intr-un cos si intr-o roaba. De cele mai multe ori lucra noaptea, la lumina unei lampi. In primii 20 de ani a construit doar peretii interiori ai palatului sau ideal, pereti construiti din pietre legate intre ele cu mortar si ciment.

Citeste si:  Cele mai bune filme pentru copii vin in noiembrie la KINOdiseea!

Constructia este un amalgam de stiluri, cu influente biblice, dar si din mitologia hindusa.

Palais ideal

Desi majoritatea celor din jur il vedeau nebun, Ferdinand Cheval a vrut sa arate ca, si printre oamenii obisnuiti, de la tara, se ascund genii.

Neuschwanstein


6 Comentarii
  1. Inceput in 1869, castelul ramasese neterminat la moartea lui Ludovic, in 1866…?!?!Ludovic nu a permis accesul vizitatorilor in castelul lui inainte sa fi fost construit? doesn\’t make sense to me

  2. ff tare acest articol…..vezi prin spania..portugalia… sunt niste castele super…tot in varf de munte…si oana…vei ca ludovic a murit in 1886…nu in 1866 cum ai inteles tu….

  3. Draga Oana Marcu , daca ai sti sa si citesti ar fi minunat sau cel putin sa nu mai fi atat de infatuata , ai fi putut obseva faptul ca acest castel a inceput a fi construit in 1869 iar Ludovic a decedat in 1886 si nu 1866 cum gresit ai vrut tu sa insinuezi. Dar asta este , nasul lung si soarele din ochi nu este o combinatie tocmai ideala , daca intelegi ce vreau sa zic? In rest , alles Gute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.