Cele mai puternice femei din lume

Cancelarul german Angela Merkel este cotata in 2012, de doua ori consecutiv si pentru a sasea oara din 2004, drept cea mai puternica femeie din lume, fiind urmata de fostul secretarul de stat american Hillary Clinton si de presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, potrivit clasamentului revistei americane Forbes, relateaza luni RIA Novosti.

Clasamentul celor mai puternice 100 femei din lume este stabilit din 2004 de catre Forbes. Pentru clasamentul mondial, cele 200 de candidate sunt notate de catre experti in functie de popularitatea lor, care este evaluata dupa numarul lor de link-uri pe Internet, aparitii la televiziune, mentionarile in presa etc., succesul si functiile lor, precum si dupa nivelul lor de influenta economica.

Citeste si:  Cautarea unui job in perioada de criza

Melinda Gates, copresedinte al Fundatiei Bill&Melinda Gates si sotia fondatorului Microsoft, Bill Gates, se claseaza pe locul al patrulea, fiind urmata de Jill Abramson, redactor-sef al publicatiei The New York Times.

Locul al saselea ii revine vaduvei lui Rajiv Gandhi, Sonia Gandhi, presedinta partidului Congresul National Indian.

”Prima Doamna a Americii”, Michelle Obama, se afla pe locul al saptelea, fiind urmata de frantuzoaica Christine Lagarde, prima femeie care detine functia de director general a Fondului Monetar International ((FMI).

Citeste si:  Afla ce poti face la Gay Fest!

Pe locul al noualea se plaseaza Janet Napolitano, prima femeie-ministru al Securitatii Nationale din SUA, iar pe locul al zecelea – Sheryl Sandberg, directorul executiv al Facebook.

Vaduva co-fondatorului si fost presedinte al Apple Steve Jobs, Laurence Jobs, care se ocupa cu activitati caritabile, se afla pentru prima data in clasamentul Forbes 2012, situandu-se pe locul al 49-lea.

Citeste si:  10 semne ca slujba ta e de pastrat

Sursa: Agerpres.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.