Cele mai traznite inventii americane

An de an, oficiile de inventii si marci sunt asaltate de inventatori, cu idei care mai de care mai ingenioase. In vreme ce unele sunt inteligente, folositoare si se bucura de un real succes, ceea ce ii face pe inventatori apreciati si bogati, altele sunt cel putin ciudate. Forbes USA a facut o lista cu unele dintre cele mai neobisnuite inventii brevetate in America, de-a lungul vremii.

Aparatul care usureaza nasterea cu ajutorul fortei centrifuge
Acest aparat, care pare scos dintr-un film SF, a fost patentat in urma cu aproximativ 40 de ani. Ce face el? Invarte femeia aflata in travaliu la 82 de rotatii pe minut, o viteza destul de ridicata incat sa determine copilul sa iasa. Nu va faceti griji, aparatul dispune de un sistem de control al vitezei, care il impiedica sa se invarta prea repede si exista si o plasa menita sa prinda copilul. Dupa 40 de ani, oare de ce nu a fost cumparat de niciun spital?, se intreaba sarcastic cei de la Forbes.

Citeste si:  Fotografii cu Madonna si Marilyn Monroe, scoase la licitatie pe 12 februarie de casa Christie's

Combinatia de perna si casca protectoare

Aceasta perna a fost proiectata sa-i ajute pe pasagerii unui avion sa scape cu viata in cazul unui accident. Perna se desface in doua, astfel incat pasagerul sa isi poata baga capul in interiorul ei, pentru a amortiza impactul, si dispune si de un siret, pentru a putea fi stransa fix pe cap. Ce facem, insa, in cazul unei caderi libere de cateva zeci de mii de metri?

Cafeaua cu nicotina

O inventie care nu ajuta cu nimic pe nimeni, dar care v-ar putea scuti de niste ore de somn, in sensul ca v-ar impiedica sa le mai aveti. Nu stim exact de ce a fost nevoie de o asemenea inventie, cum nu stiu nici cei de la Forbes.

Trompeta care scoate flacari

Pentru cei care doresc o experienta „fierbinte” pe scena, acestei trompete ii poate fi atasat un cartus cu gaz inflamabil, conectat la un aprinzator. Tot ce mai trebuie este un costum ignifug.

Dispozitivul de respirat in caz de incendiu

Citeste si:  Festivalul National de Arte pentru liceeni "Florian Pitis"

Lui William O. Holmes, inventatorul acestui sistem, i-a venit ideea in anii ’80, dupa o serie de incendii produse in mai multe hoteluri inalte. Dispozitivul este un tub care se introduce in vasul toaleta, trece de piedica pentru apa si ajunge in teava de scurgere, de unde trage aer. Ideea nu este chiar ridicola, pentru ca aerul respirat, desi urat mirositor, nu este toxic, insa aparatul pare, la prima vedere, cel putin ciudat.

Aparatul pneumatic de legat sireturile

Cei care au vazut celebrul film „Inapoi in viitor 2” isi aduc aminte cu siguranta de pantofii sport pe care ii purta personajul jucat de Michael J. Fox, care isi legau singuri sireturile, la o simpla apasare de buton. Solutia perfecta, daca vreti sa scapati de corvoada legatului sireturilor sau de arici, care nu mai e la moda de ani de zile. Inventatorul american Aaron D. Harrell s-a gandit ca poate sa fabrice asa ceva in realitate, chiar daca aceasta realitate este complicata si anevoioasa: pantofii sai sunt echipati cu un butoias cu gaz, care alimenteaza un piston pneumatic aflat in talpa. Pistonul trage de curelele de pe partea superioara si inchide, astfel, pantoful.

Citeste si:  „Breaking the waves”, dupa Lars von Trier, dramatizat la teatrul "Radu Stanca" din Sibiu

Capcana pentru pasari/Aparat de hranit pisica

Inventatorului acestei mici monstruozitati, Leo O. Voelker, se pare ca ii era mila de pisicile lenese, care nu isi gaseau singure de mancare. Asa ca in 1979 a brevetat aceasta inventie, care prinde pasarile care intra in capcana, dupa care le elibereaza intr-o cusca la care au acces pisicile flamande. Sigur Voelker nu era foarte popular la intrunirile de ornitologi, glumesc cei de la Forbes.

Costumul care ii scuteste pe lucratorii din zone toxice de mersul la baie

Inventatorii acestui sistem au vrut sa-i ajute pe cei care lucreaza in costume pentru pericol biologic sa nu isi mai faca griji cu privire la nevoia urgenta de a merge la baie. Chiar daca inventia nu este una prea placuta vederii si nici ca idee, probabil ca le-ar fi de ajutor beneficiarilor.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.