Cellulon, tastatura virtuala

Telefoanele business, smartphone-urile, PDA-urile sunt o mare inventie. Daca esti ocupta, tot timpul pe drumuri, mereu in miscare si totusi ai de scris un mail, un raport, de citit un articol, poti sa-ti iei biroul cu tine intr-un singur dispozitiv. Un singur neajuns au aceste gadget-uri: introducerea datelor este greoaie, datorita tastaturii mici. Gandeste-te ca ar trebui sa scrii un raport de doua pagini pe un telefon. Cam greu, nu ?

Aici iti vine in ajutor tastatura portabila. Nu, nu este una obisnuita, ca cea pe care o folosesti la calculator. Este o tastatura mica, ce nu cantareste mai mult de 120 de grame. Cum vine asta? E simplu. De fapt, porti dupa tine un dispozitiv numit Cellulon CL850 care proiecteaza pe spatiul de lucru o tastatura virtuala de tip QWERTY. Nu apesi pe taste obisnuite, ci pe o proiectie care capteaza miscarea degetelor, putand procesa pana la 400 de caractere pe minut.

Citeste si:  Gala EUROPAfest 2012 – laureati de exceptie, muzica de calitate, public entuziast

Tastatura digitala Cellulon este o aparitie noua pe piata romaneasca, fiind distribuita de catre cei de la LPC Systems. Acest dispozitiv reprezinta, spun ei, veriga lipsa intre dispozitivele mobile si capacitatea de introducere de date. Portabilitatea este in mod evident cea mai mare calitate. Tastatura optica este mult mai mica decat una traditionala si o poti purta in geanta, alaturi de telefonul sau PDA-ul cu care o folosesti.

Citeste si:  Horoscopul lunii ianuarie

Atunci cand ai nevoie de ea, o conectezi la dispozitivul mobil prin cablu USB sau, si mai simplu, prin Bluetooth. Daca este necesar, tastatura poate functiona si impreuna cu mouse-ul aparatului la care este conectata. Este compatibila cu diverse sisteme de operare, printre care Windows Mobile (editiile Pocket PC si Smartphone), Blackberry, Symbian si Windows HP. In functie de mediul in care folosesti tastatura, se pot modifica sensibilitatea la miscare si luminozitatea proiectiei.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 6-8 iunie

Deja poti gasi Cellulon CL850 in magazine, inclusiv la Domo si Media Galaxy.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.