Cercetatorii japonezi au gasit centrul din creier „vinovat” pentru gelozie

Cercetătorii japonezi au identificat centrul din creier responsabil pentru sentimentele de gelozie, situat în aceeaşi zonă în care sunt proiectate senzaţiile dureroase, anunţă presa britanică.

Tot în aceeaşi zonă este localizat şi centrul care contolează senzaţiile de satisfacţie ce apar atunci când e vorba de necazul altei persoane.

„Este interesant faptul că aceeaÅŸi zonă din creier care detectează durerea fizică este asociată ÅŸi cu suferinÅ£a mentală”, spune Hidehiko Takahashi, coordonatorul studiului.

Citeste si:  Pentru tine am adunat Razele Soarelui

ÃŽn timpul testelor, unui număr de 19 studenÅ£i li s-a cerut să discute despre un coleg cu o activitate de succes, în timp ce erau monitorizaÅ£i prin RMN. Astfel, s-a observat că o parte a lobului frontal devine mai activă atunci când subiecÅ£ii sunt geloÅŸi. După aceea, studenÅ£ii au fost rugaÅ£i să citească o poveste în care subiectul invidiei lor suferă o serie de necazuri, inclusiv o intoxicaÅ£ie alimentară. De această dată, activitatea cerebrală a fost mai intensă în zona de „recompensă” a creierului.

Citeste si:  Misterul din jurul mortii lui Michael Jackson alimenteaza speculatiile

Totodată cercetătorii au demonstrat o legătură direct proporţională între gelozie şi sentimentul de satisfacţie în faţa necazului altuia.


2 Comentarii
  1. trebuia sa cerceteze cuneva si acest aspect si daca nu o faceau meticulosii japonezi cine se putea s-o faca dar dece si cui foloseste exista hapuri sau nasturei si pentru aceasta boala sa-i zicem pe buna dreptate a dragostei , cine nu iubeste nu este gelos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.