Ciocolata, trandafiri si felicitari

Please select a featured image for your post

Indiferent daca vrei sa crezi asta sau nu, faptul ca fetele primesc flori si bomboane de ciocolata de Sf. Valentin nu reprezinta vreo inventie a Asociatiei Mondiale a Florarilor si Producatorilor de Ciocolata. Obiceiurile comerciale de azi sunt inradacinate in traditiile de ieri.

De unde treaba asta cu bomboanele de ciocolata?
Ciocolata a avut un om de relatii publice foarte bun care a facut din ea cel mai cunoscut aliment cu proprietati afrodiziace din lume. Desi nu transforma femeile in prostituate, ciocolata contine anumite chimicale care sa te faca sa te simti mai bine. Aztecii sunt cei mai vechi generosi care ofereau cadouri ciocolatii pe motiv ca are proprietati benefice pentru potenta si inteligenta. Cadouri de ciocolata si cacao se faceau la nunti, oferite fiind tinerilor casatoriti.

Citeste si:  Subtitrare vs dublare

De ce sunt trandafirii simbolul dragostei?
Februarie-martie este perioada cea mai prolifica pentru florari. In SUA doar de Valentine’s Day florarii realizeaza 32% din volumul de vanzari al anului. Iar dintre toate florile de la taraba, trandafirul reprezinta cea mai buna investitie. In secolul XVIII, regele suedez Carol al II lea a adus in Europa obiceiul Persan de a atasa fiecarei flori un anumit inteles. Trandafirul rosu se zicea ca este floarea preferata a zeitei Venus, si astfel a ajuns sa fie simbolul dragostei.

Citeste si:  Masturbari si lingvistici compensatorii

De ce se ofera felicitari de Sf. Valentin?
Obiceiul de a oferi o felicitare iubitei tale de Valentine’s Day este aproape la fel de vechi precum sarbatoarea insasi, creata de Biserica Catolica pentru a contraacara sarbatorile pagane din aceeasi perioada. Barbatii necasatoriti trebuiau sa aleaga orbeste o hartie cu numele unei femei care le-ar fi fost sortita. Elementul hazardului era binevenit. Catolicii au incercat sa deraieze acest obicei si in loc de nume de fete sa foloseasca nume de sfinti. Barbatul alegea un nume de sfant pe care apoi trebuia sa-l onoreze, traindu-si viata in mod cast si crestin. Dar din moment ce barbatii necasatoriti si horny nu pot fi domesticiti asa usor, au adaptat traditia pentru a trimite biletele de dragoste iubitelor lor. Odata cu aparitia tiparnitei, in secolul XV, felicitarile de SF Valentin erau la ordinea zilei… daca ziua era 14 Februarie.

Citeste si:  Raluca Sandu divorteaza

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.