Clint Eastwood a primit un premiu Palme d’Or pentru intreaga cariera

Clint Eastwood a primit, miercuri, un premiu Palme d’Or pentru întreaga carieră din partea organizatorilor Festivalului de Film de la Cannes, acesta fiind al doilea premiu de acest fel acordat vreodată, informează Reuters.

Regizorul de 78 ani a primit premiul în timpul unei conferinÅ£e de presă, la Paris. Organizatorii festivalului de la Cannes au profitat de călătoria acestuia în FranÅ£a pentru a-ÅŸi promova noul film, „Gran Torino”, pentru a-i înmâna premiul, deoarece Eastwood nu va putea participa în luna mai la festival, în acea perioadă având filmări în Africa de Sud.

Citeste si:  Fii organizata

„Sunt foarte flatat că am fost ales pentru a primi acest premiu. CineaÅŸtii francezi mi-au fost întotdeauna alături, pe tot parcursul carierei. Când am regizat primul film, cineaÅŸtii ÅŸi criticii francezi m-au încurajat, în timp ce în Å£ara mea toÅ£i au fost reticenÅ£i. FranÅ£a este prima Å£ară care priveÅŸte ÅŸi apreciază cinematografia ca pe o formă de artă”, a declarat Eastwood.

Citeste si:  Incepe Festivalul Filmului European!

Organizatorii festivalului Cannes au mai acordat un singur premiu pentru întreaga carieră, lui Ingmar Bergman, în 1997.

ÃŽn cariera sa de regizor, Clint Eastwood a câştigat peste 60 de premii la diferite festivaluri de film internaÅ£ionale, între care ÅŸi două Oscaruri. Filmele care i-au adus cele mai multe premii sunt „Million Dollar Baby”, „Mystic River”, „Unforgiven” ÅŸi „Bridges of Madison County”.

Citeste si:  Gradina de vara - Parcul Herastru, 12-15 mai

Foto: Agerpres.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.