Coco Chanel, reclamata ca „fumeaza” pe afisele din Hong Kong ale filmului biografic

După ce a fost interzisă de pe afiÅŸele de promovare pariziene, Å£igara pe care o Å£ine în mână Audrey Tautou în posterul filmului „Coco avant Chanel” ar putea dispărea ÅŸi în Hong Kong, în urma reclamaÅ£iilor unei organizaÅ£ii anti-tutun.

AfiÅŸele care o înfăţiÅŸează pe Tautou într-o pijama de satin alb ÅŸi cu Å£igară în mână se află, încă, în staÅ£iile de metrou ÅŸi la cinematografele din Honk Kong, lucru care a stârnit reacÅ£ii vehemente din partea organizaÅ£iilor neguvernamentale. „Este o încălcare evidentă a legii”, a declarat James Middleton, preÅŸedintele comisiei anti-tutun din organizaÅ£ia „Clear the Air” (CurăţaÅ£i aerul), citat de AFP.

Citeste si:  Cativa cercetatori sustin ca Giulgiul din Torino ar fi fost falsificat de Leonardo da Vinci

Presa scrisă din Hong Kong a subscris deja ideii de a nu promova fumatul. Într-un casetă promoţională din cotidianul South China Morning Post, afişul filmului apare în varianta fără ţigară.

Regia publicitară a Regiei Autonome de Transport din Paris (RATP) a interzis afiÅŸul cu Å£igara, care, din acest motiv, nu a primit autorizaÅ£ia de a fi postat în mijloacele de transport pariziene, în baza legii Evin împotriva tabacului. „Å¢igara lui Coco Chanel a fost refuzată de Métrobus, cu toate că, pentru ceilalÅ£i afiÅŸori, ea nu ridică nicio problemă”, a declarat Olivier Snanoudj, director general al Warner France – producătorul filmului.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce faci la Mall

Dintre cele 5.800 de afiÅŸe produse în FranÅ£a, cele 1.100 destinate metroului ÅŸi autobuzelor pariziene au fost înlocuite cu alte două, în care Audrey Tautou apare alături de alÅ£i actori. „Pentru noi, însă, adevăratul afiÅŸ este cel în care Coco Chanel fumează într-o postură naturală, care traduce personalitatea ei puternică ÅŸi modernitatea ei”, a spus Snanoudj.

Filmul biografic „Coco avant Chanel”, care avut premiera în aprilie, vorbeÅŸte despre parcursul prin viaţă al unei fete abandonate într-un orfelinat, alături de sora ei, care îşi aÅŸteaptă tatăl în toate duminicile, iar acesta nu soseÅŸte niciodată. Până să devină celebra Coco Chanel, tinerei i se conturează diverse portrete: o cântăreaţă cu voce slabă, înfruntând un public compus din soldaÅ£i, o mică croitoreasă, o curtezană care se îmbracă în cămăşile amanÅ£ilor, o rebelă pe care convenÅ£iile epocii o împiedică să respire. ÃŽn FranÅ£a, cele mai multe dintre cronici sunt pesimiste, vorbind despre o istorie romanÅ£ată, care ratează esenÅ£ialul, ÅŸi anume caracterul marii creatoare de modă.

Citeste si:  Orizont, un thriller 100% ardelenesc, va avea avanpremiera la Brasov, in deschiderea Love Story Festival

Pelicula va fi prezentată şi în cinematografele din România, începând cu 17 iulie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.