Coco Chanel, reclamata ca „fumeaza” pe afisele din Hong Kong ale filmului biografic

După ce a fost interzisă de pe afiÅŸele de promovare pariziene, Å£igara pe care o Å£ine în mână Audrey Tautou în posterul filmului „Coco avant Chanel” ar putea dispărea ÅŸi în Hong Kong, în urma reclamaÅ£iilor unei organizaÅ£ii anti-tutun.

AfiÅŸele care o înfăţiÅŸează pe Tautou într-o pijama de satin alb ÅŸi cu Å£igară în mână se află, încă, în staÅ£iile de metrou ÅŸi la cinematografele din Honk Kong, lucru care a stârnit reacÅ£ii vehemente din partea organizaÅ£iilor neguvernamentale. „Este o încălcare evidentă a legii”, a declarat James Middleton, preÅŸedintele comisiei anti-tutun din organizaÅ£ia „Clear the Air” (CurăţaÅ£i aerul), citat de AFP.

Citeste si:  Unde fugim de canicula in weekend?

Presa scrisă din Hong Kong a subscris deja ideii de a nu promova fumatul. Într-un casetă promoţională din cotidianul South China Morning Post, afişul filmului apare în varianta fără ţigară.

Regia publicitară a Regiei Autonome de Transport din Paris (RATP) a interzis afiÅŸul cu Å£igara, care, din acest motiv, nu a primit autorizaÅ£ia de a fi postat în mijloacele de transport pariziene, în baza legii Evin împotriva tabacului. „Å¢igara lui Coco Chanel a fost refuzată de Métrobus, cu toate că, pentru ceilalÅ£i afiÅŸori, ea nu ridică nicio problemă”, a declarat Olivier Snanoudj, director general al Warner France – producătorul filmului.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 25-29 aprilie

Dintre cele 5.800 de afiÅŸe produse în FranÅ£a, cele 1.100 destinate metroului ÅŸi autobuzelor pariziene au fost înlocuite cu alte două, în care Audrey Tautou apare alături de alÅ£i actori. „Pentru noi, însă, adevăratul afiÅŸ este cel în care Coco Chanel fumează într-o postură naturală, care traduce personalitatea ei puternică ÅŸi modernitatea ei”, a spus Snanoudj.

Filmul biografic „Coco avant Chanel”, care avut premiera în aprilie, vorbeÅŸte despre parcursul prin viaţă al unei fete abandonate într-un orfelinat, alături de sora ei, care îşi aÅŸteaptă tatăl în toate duminicile, iar acesta nu soseÅŸte niciodată. Până să devină celebra Coco Chanel, tinerei i se conturează diverse portrete: o cântăreaţă cu voce slabă, înfruntând un public compus din soldaÅ£i, o mică croitoreasă, o curtezană care se îmbracă în cămăşile amanÅ£ilor, o rebelă pe care convenÅ£iile epocii o împiedică să respire. ÃŽn FranÅ£a, cele mai multe dintre cronici sunt pesimiste, vorbind despre o istorie romanÅ£ată, care ratează esenÅ£ialul, ÅŸi anume caracterul marii creatoare de modă.

Citeste si:  Colecţia de bijuterii Oxette primăvară/vară 08

Pelicula va fi prezentată şi în cinematografele din România, începând cu 17 iulie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.