Colectii si colectionari

Please select a featured image for your post

Multi dintre noi dispun de mult timp liber, cei mai mai multi insa incercam sa ne gasim mici bucurii pentru a ne rasfata in si asa putinele momente de relaxare. A face o colectie nu ne transforma automat in colectionari, insa ne da posibilitatea de a ne bucura ori de cate ori ne admiram obiectele adunate.

Inca de pe vremea cand eram copii, obinuiam sa adunam tot felul de prostioare. De pilda, o frumoasa colectie de care probabil ca ne bucuram inca e aceea de jucarii. Daca insa nu am reusit sa ne facem una, sau sa o pastram intacta pe cea care ne-a incantat copilaria, a face o colectie de jucarii e intotdeauna un bun prilej de a ne intoarce in timp. Mai mult, mai devreme sau mai tarziu toti ajungem sa avem prin preajma copii. Se stie ca orice copil e fascinat, fie si pentru cateva minute de o jucarie noua. La fel se intampla si cu adultii. Admiram cu inocenta tot ceea ce ne face sa ne simtim copii, tot ceea ce ne aduce aminte de acele vremuri in care nu numai ca ne scufundam in universul lumii in miniatura, dar chiar reuseam sa ne transformam casa intr-un castel de printi si printese.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 1-6 octombrie
Daca insa nu suntem chiar ata de pasionati de jucarii, putem incerca sa facem o colectie de plante. Multe dintre noi ingrijesc plantele de apartament cu o candoare deosebita, vorbindu-le si chiar iubindu-le ca pe niste semeni. Daca insa transformam simpla ornamantare a casei in care locuim intr-o pasiune, atunci putem lesne organiza o adevarata colectie de clorofila, chiar la noi in casa.Cateva exemplare de tipul bonsaiului sau al cactusilor vor face din colectia noastra verde un adevarat punct de atractie al locuintei, bineinteles cu conditia ca spatiul sa ne permita o astfel de amenajare.

Citeste si:  LG Viewty - mai tare decat iPhone
Tot in categoria colectiilor destul de accesibile se incadreaza si cartile. Desigur, multi ar spune ca a colectiona carti nu e chiar atat de interesant, mai ales in era informatica in care traim. Daca insa coelctionam suficiente titluri care sa ne faca cu ochiul de fiecare data cand intram in casa, atunci cu siguranta, fara sa ne dam seama, ne vom trezi intr-o zi odihnindu-ne in fotoliu si schufundanu-ne in lectura unei carti.

Multi colectionari inraiti merg si mai departe adunnad in casa proprie obiecte de arta. De fapt, abia acestia pot fi numiti intr-adevar colectionari. Singura problema e ca a colectiona arta presupune nu numai un gust extrem de rafinat, dar mai ales un buguet pe masura. Asadar, multi dintre noi se multumesc cu a colectiona tablouri si obiecte de artizanat in masura in care acesta din urma le permite. Totusi, nimic nu se compara cu a admira piese de valoare in propria casa.

Citeste si:  Horoscopul lunii iunie
Penttru solutii mai accesibile insa, multi dintre noi prefera sa fie inovativi in ceea ce priveste colectiile. Mai mult, sunt oameni care prefera sa coelctioneze obiecte de-a dreptul ciudate, desigur ne-incadrabile in nici una dintre categoriile anterior enuntate. Astfel, daca sunteti in cautare de idei pentru a realiza o colectie, iata cateva dintre cele mai ciudate: colectie de fire de par, de pliante publicitare, de imagini din ziare sau fotografii decupate, papuci, carti de vizita, sticle de parfum, si nu in cele din urma…cuvinte.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.