Columbia, o tara a contrastelor

Please select a featured image for your post

Columbia sau Republica Columbia, e situata in partea de nord-vest a Americii de Sud, invecinandu-se cu Venezuela si Brazilia la est, Ecuator si Peru la sud, Oceanul Pacific la vest, Panama la nord-vest si Marea Caraibelor la nord. Dupa suprafata, e a 26-a tara din lume si a 4-a din America de Sud, dupa Brazilia, Argentina si Peru. Columbia e incadrata de Oceanul Pacific in vest si de Marea Caraibelor in nord si cuprinde doua mari forme de relief: Muntii Anzi ce insotesc campiile litorale si marea campie orientala strabatuta de afluentii Amazonului si ai Orinocoului.
Muntele Sierra Nevada de Santa Maria junge la inaltimea de 5700 de m iar marea campie orientala e acoperita cu paduri ecuatoriale si savane.
Citeste si:  Instrumente training management
Capitala statului se afla la Bogota, situata in Muntii Anzi, la o inaltime de 2598 m. Cea mai veche parte a orasului o reprezinta zona centrala, principala atractie a orasului. Orasul este unul al contrastelor, zgarie-norii amestecandu-se cu cladirile coloniale iar comunitatile de bogati cu suburbiile sarace. In Piata Bolivar, se afla Catedrala Primada, impresionanta datorita proportiilor sale si a elegantei sale. Aceasta e construita in stil neo-clasic, avand un altar inalt ce dateaza din sec VII. Aici se afla mormantul lui Gonzalo Jimenez de Quesada, fondatorul orasului.
Capitolio Nacional este sediul Parlamentului Columbian si impresioneza prin designul sau inedit, incorporand 18 coloane cilindrice in partea din fata a cladirii. Palacio de San Carlos, a gazduit de-a lungul timpului prima biblioteca publica, palatul prezidential, resedinta lui Simon Bolivar iar in prezent este sediul Ministerului Afacerilor Externe, nefiind deschisa publicului.
Citeste si:  Care sunt slabiciunile tale?
Plaza Santander, una din cele mai frumoase piete din Bogota, e situata in fata muzeului Del Oro. Aici pot fi vazuti de la imblanzitori de serpi pana la muzicanti. Torre Colpatria, e cel mai inalt turn din Columbia, cu 50 de etaje. Aceasta gazduieste numeroase birouri, banci, o cafenea, un punct de observatie, turnul oferind o superba priveliste asupra orasului. Turnul e deschis in weekend-uri si de sarbatori. Medellin, e capitala districtului Antioquia, fiind numit si The City of Ethernal Spring, Orasul Primaverii Vesnice sau The City of Flowers, Orasul Florilor, datorita celui mai mare festival de horticultura ce are loc aici.
Citeste si:  Conferintele „Mircea Vulcanescu”: Mircea Vulcanescu in arhivele securitatii
Muzeul de Antiqua, gazduieste lucrari celebre precum Casa Amandei Ramirez sau Moartea lui Pablo Escobar.
Cartagena, reprezinta unul dintre cele mai frumoase orase din America Latina, un oras colonial ce dateaza din sec XVI. Principala atractie o reprezinta partea veche a orasului, fiind vizibile si astazi urmele colonizarii. Palacio de Inquisicion, gazduieste un muzeu in care se pot vedea unelte de tortura ale Inchizitiei. Columbia se poate lauda din punct de vedere istoric cu muzeele sale si cu arhitectura coloniala deosebita, iar privitor la cultura si traditia intelectuala aceasta a produs scriitori celebrii precum Gabriel Garcia Marquez sau artisti precum Fernando Botero.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.