Comunicat de presa MTR privind evenimentele regretabile din seara de 20 februarie

Am aflat cu surprindere si amaraciune ca, in seara zilei de 20 februarie 2013, un grup de persoane a impiedicat, printr-un comportament inadecvat, desfasurarea proiectiei cinematografice, in Studioul Horia Bernea. Din pacate, fortele de ordine, solicitate imediat sa intervina, au avut o atitudine pasiva, nereusind sa asigure conditiile necesare desfasurarii evenimentului.

Ne exprimam pe aceasta cale dezacordul fata de o manifestare de acest tip, cu atat mai mult cu cat persoanele care au impiedicat proiectia au facut acest lucru pentru a-si dovedi convingerile homofobe.

Citeste si:  Scriitorii spanioli Ray Loriga si Andres Barba la Bucuresti

Muzeul National al Taranului Roman este o institutie publica de cultura care apartine tuturor cetatenilor Romaniei si suntem extrem de dezamagiti de faptul ca, pentru prima oara in existenta institutiei noastre, o manifestare ce dovedeste atitudini discriminatorii si nedemocratice, a putut avea loc.

Consideram ca acesta este un semnal grav pentru societatea romaneasca, in general.

Citeste si:  4 pasi in organizarea nuntii

Prezentand scuzele noastre publicului care a fost impiedicat sa participe la proiectia cinematografica amintita, ne exprimam speranta ca nu vor mai exista situatii de acest fel.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.