Concediu in Venezuela

Please select a featured image for your post

Venezuela, e situata in nordul Americii de Sud si cuprinde limitele nordice ale Muntiilor Anzi, care depasesc 5000 de m, campia fluviului Orinoco si Podisul Guyanelor, care ajunge pe alocuri la 3000 de m. Cascada Angel, Cascada Ingerului, cea mai inalta din lume, avand o inaltime de 978 m, se afla pe un afluent al raului Caroni. Bastinasii au numit-o Kerekupai-Meru, ce inseamna Saritura cea ma adanca, fiind confundata pana nu demult cu Churun Meru. Datorita reliefului cu care a fost inzestrata, a muntiilor, a cascadelor, a junglei tropicale si a kilometrilor intregi de plaja cu nisip alb si fin, tara pare mai degraba un tinut caraibean decat unul sud-american.
Principalele orase din Venezuela sunt Caracas, Valencia si Maracaibo.
Citeste si:  Lista nominalizarilor la Oscar
Capitala tarii este Caracas, o fabuloasa metropola situata intr-o vale inconjurata de dealuri impadurite, districtile sale coloniale datand din sec.XVI.
Restaurantele si magazinele din capitala le rivalizeaza fara probleme pe cele din marile metropole ale lumii, precum Paris sau Londra. Unitatile de cazare sunt de calitate si bine reprezentate, iar infrastructura este una din cele mai bune de pe continent.
Muzeele din Caracas adapostesc importante opere de arta din America de Sud, in special din arta moderna. Adevarate atractii pentru turisti sunt suburbiile precum El Hatillio datorita arhitecturii coloniale unice si a plajelor sale din nord cu nisip alb si fin. Maracaibo, o regiune istorica situata in nord-estul tarii,este unul dintre orasele portuare importante din Venezuela, un important centru petrolier si agricol. Cele mai reprezentative sunt industriile de rafinare a petrolului, industria alimentara, de materiale de constructii iar din punct de vedere al agriculturii principalele culturi sunt cele de orez, cafea si porumb. Maracaibo, este al doilea oras ca populatie dupa Caracas si reprezinta locul unde a debarcat pentru prima data Christofor Columb.
Citeste si:  Trucuri utile in bucatarie
Aici se pot vizita Parcul National Morrocoy, cu plaje suoperbe si recifuri numeroase, fiind ideale pentru snorkeling si scufundari. Locul preferat de petrecere a vacantei de catre venezueleni il reprezinta Insula Margarita cu o clima desertica si uscata. Mochima, ofera unul dintre cele mai superbe peisaje tropicale, datorita recifilor de corali, a numeroaselor insule mici si a plajelor impresionante. Capitala acestei regiuni este Cumana, care e cel mai vechi oras din Venezuela.
Daca ajungeti in Venezuela, trebuie neaparat sa va aventurati in luxuriantele paduri amazoniene, unde traiesc numeroase triburi indigene, una din cele mai fragile si amenintate culturi din lume fiind tribul Yanomami.
Citeste si:  Concertele de la Festivalul de Film Independent Anonimul
Din decembrie pana in aprilie se intinde sezonul uscat, fiind perioada ideala pentru excursii, iar perioada iunie-octombrie furtunile sunt foarte frecvente. Imbracamintea ideala in sezonul uscat o constituie cea usoara iar in timpul sezonului ploios, impermeabilele. Se recomanda consumarea apei imbuteliate si vaccinarea impotriva hepatitei A, malarieim tetabosului si febrei tifoide.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.