Concepte noi pe piata gadget-urilor

Desi astazi nu sunt exista decat in varianta de concept, maine ar putea inlocui gadget-urile pe care le folosim in prezent si pe care le consideram indispensabile. In curand, nici calculatoarele, nici telefoanele si nici banalele ceasuri nu vor mai arata ca astazi. Ca o tendinta generala, am observat design-urile minimaliste, care te fac sa confunzi intre ele obiectele, in cel mai bun caz, sau, in cel mai rau caz, sa nu-ti dai seama cu niciun chip la ce foloseste fiecare.

ceasul pastila

Ceasul-pastila cu radio, imaginat de Sequoia Studio, are facilitatile unui ceas cu radio obisnuit, dar arata putin altfel. Arata ca o pastiluta. Design-ul e simplul, minimalist, dar foarte vesel si original. Pacat ca este doar un concept, pentru ca ar fi avut multi fani. Volumul se ajusteaza invartind partea colorata, care functioneaza si pe post de difuzor.

Citeste si:  Lou Ye va concura la Cannes, desi guvernul Chinei i-a interzis sa regizeze filme pana in 2011

B-Membrane

Un corean a creat acest computer, numit B-membrane, cu infatisarea unui OZN. Daca ne gandim putin, ideea nu e rea. Gandeste-te cat loc ocupa monitorul unui desk top. B-membrane nu are monitor ci un proiector incorporat prin care poti vedea imaginea pe orice suprafata. De asemenea, nu exista tastatura reala, ci doar una virtuala, proiectata pe baza aparaturlui, atunci cand este nevoie de ea. Noaptea, computerul poate sa functioneze ca lumina de veghe sau ambientala.

Citeste si:  Unde mergem n week-end? 25-27 iulie

Cryptex

Acest gadget, nebotezat inca, arata ca un vibrator. Totusi, este un telefon mobil care functioneaza si poate primi sau initia apeluri. Din nou un design minimalist, stil baton, care te debusoleaza la inceput. Pentru a porni telefonul, se rasuceste una din sectiuni. Pentru a forma un numar, se rasucesc mai multe sectiuni. Fara butoane si fara ecran, este un gadget care inoata impotriva curentului, avand in vedere ca majoritatea conceptelor au touchscreen-uri uriase.

Citeste si:  Maroc – tara unui concediu perfect

Cryptex

Digitus pare o bijuterie, dar de fapt, este un ceas elvetian, creat de un designer elvetian. De ce sa nu mutam ceasul de la incheietura mainii, direct pe deget? Asa e mai greu de pierdut si arata ca un accesoriu scump. Digitus arata ora, dar poate fi folosit si ca un calendar personal. Cele 1400 de sfere ale sale au o jumatate decorativa si una magnetica, asa incat se pot roti in orice directie, creand design-ul dorit.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.