Concert A.G. Weinberger la MTR

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 17 septembrie 2014,, la concertul lui A. G. Weinberger.
Evenimentul va avea loc la ora 19.30, in curtea interioara a MNTR.

Vocalist, producator, lider de trupa si ambasador international al blues-ului, A. G. Weinberger este, fara indoiala, una dintre cele mai semnificative personalitati a comunitatii romanesti de blues. Nascut la Oradea, Weinberger si-a inceput cariera muzicala cantand rock, dar, dupa un timp, a inteles ca adevarata sa pasiune este muzica blues.

Citeste si:  Croatia - turism la putere maxima!

In 1986, a infiintat, impreuna cu Harry Tavitian (pian), Corneliu Stroe (baterie) si Catalin Rotaru (chitara bas), prima formatie de blues din Romania (Transylvanyan Blues Community). Fiind o formatie care se opunea valorilor comuniste, muzica a atras un public numeros, care cauta sa evadeze din realitatea socialista specifica acelei perioade.

In 1991, a infiintat prima formatie proprie de blues, Weinberger Blues Machine, lansand albumul Good Morning Blues (1996), urmat, in anul urmator, de Standard Weinberger. A atras atentia publicului international, in special, in Statele Unite, Germania si Israel, de unde a primit critici pozitive pentru sunetul underground.

Citeste si:  Cristina Rus si Donald Trump

A. G. Weinberger a cantat alaturi de interpreti ca Al Di Meola, John Mayall, Chick Corea si James „Blood” Ulmer, Leon Russell, Son Seals, Little Milton sau Hubert Sumlin Beside. In efortul de a promova muzica blues si mai departe, A. G. Weinberger a scris muzica pentru 17 piese de teatru, unele dintre ele fiind jucate la Teatrul Bulandra si la Teatrul National din Bucuresti.
A. G. Weinberger este „piesa de temelie? a bluesului romanesc si, totodata, deschizator de drumuri in aceasta directie, pentru Europa de Est.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te impaci cu soacra

Va asteptam cu drag in 17 septembrie 2014, in curtea Muzeului Taranului, sa simtim energia electrizanta a blues-ului romanesc.

Intrarea este libera.


Un comentariu
  1. Nu am timp sa ajung la acest concert , din pacate…sunt prinsa pana peste cap cu un PROIECT FRUMOS si aproape imposibil (in care vreau sa sper si sa cred pana in ultimul moment, totusi…)
    Desi A. G. Weinberger este unul dintre artistii mei preferati, si am cateva piese ale dumnealui in playlist-urile de pe You Tube si cd-uri pe acasa…
    Am sa vin cu multa placere la un concert al artistului (chiar si cu intrare platita), la un moment dat, cand se va mai elibera agenda…
    Cu siguranta ca acei care vor ajunge la eveniment se vor bucura de un spectacol care merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.