Concert aniversar – Corul „PRELUDIU”

Sambata, 31 Mai 2008, orele 19:30, Studioul de concerte “Mihail Jora” al Societatii Romane de Radiodifuziune gazduieste un “Concert Aniversar” in interpretarea Corului de camera “Preludiu” dirijat de maestrul Voicu Enachescu.

Concertul este organizat de Radio Romania Cultural in parteneriat cu Centrul National de Arta “Tinerimea Romana”.

In program vor fi prezentate lucrari de: Claudio Monteverdi, Luca Morenzio, Thomas Morley, Hans Leo Hassler, Edvard Grieg, Dimitar Hristov, Randall Thompson, Nicolae Lungu, Antonin Dvorak, Vasile Spătărelu, Dan Buciu, Felicia Donceanu, Nae Ionescu, Gheorghe Cucu.

Citeste si:  Adio, Tatu! Ne vedem acasa

Despre Corul „Preludiu”:

De la apariţia sa şi până în prezent formaţia a mers pe un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei. Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă(1991), „Preludiu” îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Citeste si:  Horoscopul lunii septembrie

Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 350 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.