Concertul lui Tricky la Bucuresti a bulversat publicul cu farse armonice

Primul concert al lui Tricky la BucureÅŸti le-a adus celor peste 4.000 de fani veniÅ£i la Sala Palatului două ore ÅŸi jumătate de farse armonice ÅŸi accente de rap, rock ÅŸi dance, integrate pe „zig-zag-ul” când brutal, când ÅŸoptit, al trip-ului.

Britanicul a cântat piese de pe noul album, un amestec trip ÅŸi drum’n’bass de mai multe genuri, de la rock, punk ÅŸi dance, la accente de jazz ÅŸi muzică africană. Concertul a avut un suflu unic, cu coborâşuri ÅŸoptite ÅŸi reveniri ascendente brutale, în stilul caracteristic al lui Tricky. Până ÅŸi piesele cu care artistul a devenit celebru, cum ar fi „Black Steel” ÅŸi „Overcome”, aveau un aer reconstruit rock, aÅŸa cum este, de altfel, noul său album, „Knowle West Boy” – o declarată autobiografie a artistului, denumită după cartierul rău famat din Bristol în care s-a născut.

Citeste si:  Joey Kramer, bateristul Aerosmith, si-a publicat autobiografia

Pe scenă, Tricky le-a făcut pe toate, arătând ca n-a trecut degeaba prin muzică timp de 40 de ani. A coordonat cinci muzicieni, a decis sinusoida pieselor, momentele de pauză ÅŸi reconstrucÅ£ia melodiilor. Chiar ÅŸi fără pantaloni largi ÅŸi ÅŸapcă de baseball, Tricky nu a uitat nici de începutul carierei sale, prin reprize de rap inserate în piese interminabile, care păcăleau audienÅ£a. Bis-ul a făcut să pară concisă ÅŸi cea mai perseverentă trupă de rock progresiv – Tricky ÅŸi oamenii lui au cântat mai bine de o oră după revenire.

Citeste si:  Pictand cu litere si sunete

Concertul s-a încheiat cu o farsă plăcută. Artistul a chemat publicul pe scenă, s-au aprins luminile, iar concertul a continuat cu încă două piese, neaÅŸteptat de lungi. Surpriza a bulversat aproape total spectatorii. Unii au acceptat „jocul”, au urcat pe scenă, au dansat ÅŸi s-au agitat chiar lângă protagoniÅŸti, în timp ce alÅ£ii, nedumeriÅ£i, nu ÅŸtiau dacă să plece sau să aÅŸtepte…o nouă farsă. Din sală, finalul a părut un happening pe cât de haios, pe-atât de bizar: o scenă plină de fani haotici, din mijlocul cărora se ridica, reconstruită, muzica lui Tricky.

Citeste si:  Joci singura sau in echipa ?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.