Constantin Pacea – o retrospectiva

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 9 aprilie 2014, ora 18.00, la vernisajul expozitiei Constantin Pacea – o retrospectiva, care va avea loc la Sala Tancred Banateanu.
Nascut in 1957 la Bucuresti, se initiaza in pictura in atelierul tatalui sau, pictorul Ion Pacea. Urmeaza cursurile Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” si ale Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti. In 1981, organizeaza la Bucuresti o ampla expozitie personala. In 1983, pleaca in Germania, invitat de Galeria Raphael din Frankfurt si locuieste la Dusseldorf, Koln si Aachen, unde face o serie de expozitii.

Citeste si:  Viaticum. Un ghid intelectual al Muzeului Taranului Roman

In aceasta perioada, obtine o bursa de studii in Suedia. In 1985, se instaleaza la Paris. In 1986, Galeria 44 din Kaarts-Düsseldorf ii organizeaza o importanta expozitie personala si, in anul urmator, il prezinta la International Art Fair din Chicago.

In 1987, organizeaza la Galeria Jeannine Lorcet din Paris, expozitia Energie Contemplativa. In 1992, descopera Altea, un vechi sat de pescari pe coasta Mediteranei spaniole, unde se retrage sa lucreze in fiecare an. Printre altele, Fundatia E. Schottler din Altea ii organizeaza, in 1998 si 2006, doua expozitii personale, iar in 2008, Galeria Nordenhake din Stockholm il prezinta in expozitia de grup Agents, cu lucrarea Diptich Yellow Brown Ocre. Impreuna cu alti doi artisti, in 2012, organizeaza expozitia Jardins Intérieurs la Galeria Maket din Paris.

Citeste si:  Johhny Depp expert in vinuri

Constantin Pacea traieste si lucreaza la Paris, Bucuresti si Altea.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 11 mai 2014, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.